Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 2 μεγάλα πορτοκάλια,ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά
  • 6 αυγά,κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250γρ.ζάχαρη
  • 250γρ.αμύγδαλα λευκά,αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 1κουτ.γλυκού μπέικιν
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
  • γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα τρυπάμε με το πιρούνι σε πολλά σημεία(αυτό το κάνουμε για να ψηθούν και στο εσωτερικό).Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 750watt για 8 λεπτά.Αν δεν διαθέτουμε,μπορούμε να τα βράσουμε,χωρίς να τα τρυπήσουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν,τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια καθώς και τη χοντρή κεντρική ίνα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι(σε δόσεις,αν δεν χωράνε).Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθ.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ,με το σύρμα,τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.Σταματάμε το χτύπημα,προσθέτουμε τη μισή αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα(κατά προτίμηση μαρίζ).Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και την υπόλοιπη αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούνστο μείγμα.Βούτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24εκ.και ύψους τουλάχιστον 5 εκ.Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα και το ψήνουμε στους 180βαθ.για μισή ώρα και άλλη μισή ώρα στους 170βαθ.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και συνοδεύουμε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι.
ΠΗΓΗ