Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 2 μεγάλα πορτοκάλια,ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά
  • 6 αυγά,κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250γρ.ζάχαρη
  • 250γρ.αμύγδαλα λευκά,αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 1κουτ.γλυκού μπέικιν
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
  • γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα τρυπάμε με το πιρούνι σε πολλά σημεία(αυτό το κάνουμε για να ψηθούν και στο εσωτερικό).Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 750watt για 8 λεπτά.Αν δεν διαθέτουμε,μπορούμε να τα βράσουμε,χωρίς να τα τρυπήσουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν,τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια καθώς και τη χοντρή κεντρική ίνα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι(σε δόσεις,αν δεν χωράνε).Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθ.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ,με το σύρμα,τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.Σταματάμε το χτύπημα,προσθέτουμε τη μισή αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα(κατά προτίμηση μαρίζ).Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και την υπόλοιπη αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούνστο μείγμα.Βούτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24εκ.και ύψους τουλάχιστον 5 εκ.Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα και το ψήνουμε στους 180βαθ.για μισή ώρα και άλλη μισή ώρα στους 170βαθ.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και συνοδεύουμε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου