Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Boutique διαμονή στα hostels της νέας εποχής



Golly & Bossy Hostel

Κάποτε ο όρος «hostel» ήταν συνώνυμο της χαμηλής ποιότητας φιλοξενίας σε πολύ φτηνές τιμές. Οι μέρες αυτές όμως ανήκουν στο παρελθόν, αφού τα hostels γυρίζουν σελίδα και μετατρέπονται σε σοβαρούς ανταγωνιστές για τα boutique hotels ανά τον κόσμο.


Το κίνημα των hostels ξεκίνησε στην αρχή του περασμένου αιώνα. Ο κυρίως στόχος ήταν η φτηνή διαμονή για φοιτητές και νεαρούς ταξιδιώτες. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως, πολλά hostels κινήθηκαν σε στιλάτες οδούς. Σήμερα βρίσκουμε hostels για κάθε γούστο. Οι επισκέπτες εναλλάσσονται -από flashpackers (τριαντάρηδες backpackers με μεγαλύτερο μπάτζετ και λιγότερο χρόνο) μέχρι οικογένειες- και πλέον μπορούν να βρουν «boutique» hostels, hostel αλυσίδες, διασκορπισμένα σε hip (και όχι hippy) αστικές τοποθεσίες. «Τα hostels στοχεύουν πέρα των 20κάτι backpackers», λέει ο Φέαργκαλ Μούνι, πρόεδρος του Hostelworld.com, του μεγαλύτερου σχετικού site. «Ανεβάζουν την ποιότητα διαμονής προσφέροντας οικογενειακά δωμάτια και σουίτες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται σημαντική αύξηση στον αριθμό ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας που προτιμούν hostels.»
Δείτε και μερικά παραδείγματα για να μπείτε στο νόημα:


Photo: courtesy Golly & Bossy Hostel    
Ο κίτρινος παράδεισος του design

Ο χώρος που παλιά στέγαζε ένα τριώροφο πολυκατάστημα στο Split της Κροατίας έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα μοναδικό hostel. Για την ακρίβεια οι ιδιοκτήτες του το περιγράφουν ως design hostel και μια ματιά στο εσωτερικό του αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι στο Golly & Bossy αξίζει και με το παραπάνω αυτός ο τίτλος. Διαθέτει 28 δωμάτια (από 2 μέχρι 8 κρεβάτια στο καθένα), μπαρ με κάθε λογής μπύρα από όλο τον κόσμο, δωρεάν WiFi σε όλους τους χώρους του, εστιατόριο με «σπιτική κροατική κουζίνα», DJ booth, μικρό θεατράκι, και όπως λέει και το site του, «ευγενικό αλλά επίμονο wake up service». Οι τιμές ξεκινούν από 21 € το κρεβάτι.


  

Photos: courtesy Travellers House    
Λισαβόνα, η hostel πρωτεύουσα του κόσμου

Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας σάρωσε στα φετινά Hoscars (τα Όσκαρ των hostels) που διοργανώνονται από το Hostelworld.com. Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Travellers House, στην ατμοσφαιρική συνοικία Baixa, στο κέντρο της παλιάς πόλης. Το Travellers House στεγάζεται σε ένα κτήριο ηλικίας 250 χρόνων που έχει μετατραπεί σε στιλάτο όνειρο για κάθε μοντέρνο ταξιδιώτη με υπέροχα φωτεινά χρώματα, υπέροχες ταπετσαρίες στους τοίχους και δωρεάν Wi-Fi. Το κρεβάτι (εντός τετράκλινου δωματίου) κοστίζει 12 €. Τα Lisbon Lounge Hostel και Living Lounge Hostel, επίσης στη Λισαβόνα, κατέκτησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.


Photo: courtesy New York Loft Hostel    
Το γνωστότερο και εντυπωσιακότερο hostel της ΝΥ

Το New York Loft Hostel είναι άλλο ένα Boutique hostels που βρίσκεται στην υπερhip περιοχή Γουίλιαμσμπεργκ στο κέντρο του Μανχάταν. Το κτήριο ολοκληρώθηκε το 1913, είναι ψηλοτάβανο, με τούβλινους τοίχους και τοιχογραφίες από βινύλιο. Στην ταράτσα του θα βρείτε τζακούζι, γκουρμέ γεύσεις, μπαρ και δωρεάν φοντί κάθε Τετάρτη (το καλοκαίρι έχει μπάρμπεκιου). Το κρεβάτι κοστίζει 36 €


   

Photos: courtesy Kex Hostel    
Hostel γλύκισμα

Στο κτήριο ενός παλιού εργοστασίου μπισκότων στο Ρέικιαβικ στεγάζεται το Kex Hostel. Μπορεί ακόμη να μην έχει ανοίξει επισήμως -τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τον άλλο μήνα-, αλλά προβλέπεται να γίνει βασικός παίκτης στο χώρο των hostels. Ίσως για αυτό οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν τους ποδοσφαιριστές Χέρμαν Χρέινταρσον (της Πόρτσμουθ) και Έιντουρ Γκουντζόνσεν (της Φούλαμ) ως πρώτους καλεσμένους του Kex. Μέσα στο hostel θα βρείτε: γυμναστήριο, κομμωτήριο, πλακόστρωτη εσωτερική αυλή, μπαρ και café με σπιτικό ψωμί και βιολογικά μπισκότα. Διαθέτει από τετράκλινα μέχρι εξάκλινα δωμάτια και το κρεβάτι κοστίζει κι εδώ 12 €.

Επιστροφή στη φύση

Το Gyreum βρίσκεται σε ένα λόφο στο Σλίγκο της Ιρλανδίας. Το κτήριο, που μοιάζει σαν να βγήκε από τη φαντασία του Τόλκιν, είναι εξολοκλήρου φτιαγμένο από ξύλο, ενώ για τη μόνωση της οροφής χρησιμοποιήθηκε προβατίσιο μαλλί. Είναι το πρώτο που πήρε την «πράσινη» διάκριση «EU Ecolabel for Tourist Accommodations», αφού ανεμογεννήτριες παρέχουν το ρεύμα και τη θέρμανσή του, η σάουνα θερμαίνεται με ξύλα που μαζεύονται από το δάσος και ο κεντρικός χώρος φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου χάρη στον τεράστιο φεγγίτη στο ταβάνι του. Το κρεβάτι κοστίζει €17.


Photo: courtesy Gyreum    

Photo: courtesy Clink78 Hostel    

Photo: courtesy Fort Hostel     
Στιλάτος ο κατηγορούμενος

Το Clink78 Hostel βρίσκεται στο Λονδίνο, σε ένα χώρο που λειτουργούσε σαν δικαστήριο πριν από 200 χρόνια. Σήμερα μπορεί κανείς να χαλαρώσει στη παλιά αίθουσα δικαστηρίου, να πιεί τα ποτάκια του στο μπαρ και να πάει για ύπνο σε ένα πρώην κελί, νυν στιλάτο δωμάτιο. Οι τιμές ξεκινούν από 11 € με πρωινό.

Hostel- έργο τέχνης

Ο απόφοιτος καλών τεχνών Στίβεν Χάιγκαρθ απεχθανόταν ανέκαθεν τα ξενοδοχεία. Για αυτό το λόγο άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι το Fort Boutique Hostel. Το Fort είναι ένα έργο τέχνης στο κέντρο του Γιορκ της Μ. Βρετανίας, αφού κάθε του δωμάτιο είναι σχεδιασμένο από διαφορετικό καλλιτέχνη. Όμως, το συγκεκριμένο έργο τέχνης γνωρίζει καλά και από ανέσεις, αφού παρέχει στους επισκέπτες του flatscreen τηλεόραση, Wi-Fi και δωρεάν ζεστή σοκολάτα σε όλα τα δωμάτια. Τρανταχτό παράδειγμα νέας σχολής hostelling. Οι τιμές ξεκινούν από 23 € το άτομο τις μέρες Δευτέρα ως Παρασκευή και φτάνου τα 28 € το Σαββατοκύριακο.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου