Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Στο σπίτι της Coco Chanel

Ποιος θα το περίμενε;

Επιτέλους άνοιξαν οι πύλες για ένα από τα πιο ακριβοθώρητα διαμερίσματα του Παρισιού. Το thecoveteur.com φωτογραφίζει τους προσωπικούς χώρους της Coco Chanel στον αριθμό 31 της Rue Cambon. Η αλήθεια είναι ότι το φανταζόμασταν αλλιώς! Το αυστηρό ασπρόμαυρο στυλ της Coco μας είχε κάνει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Στο σπίτι αυτό η Δύση συγκρούεται με την Ανατολή δημιουργώντας ένα απόλυτα εκλεκτικό χώρο.Η έντονη προσωπικότητα της Coco "στοιχειώνει" κάθε χώρο και διακοσμητικό αντικείμενο του σπιτιού. Η ίδια ήταν εξαιρετικά προληπτική κάτι που φαίνεται στα βιομορφικά διακοσμητικά που είχε για καλή τύχη και για να την προστατεύουν όπως χρυσοί βάτραχοι και λιοντάρια. Πολλά από τα κομμάτια που βρίσκουμε μέσα στο σπίτι έχουν σχεδιαστεί από την ίδια και αντανακλούν τις ιδέες της σχετικά με την πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική.

Η ίδια είχε επιληθεί το σχεδιασμό του κεντρικού καναπέ στο καθιστικό.


Τα αγαπημένα της βιβλία είναι δεμένα με κόκκινο δέρμα, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χρώματα του οίκου που συναντάμε ακόμα και σήμερα στα κραγιόν και στο εσωτερικό από τις τσάντες.


Πολλές από τις συλλογές που βλέπουμε στο σπίτι είναι δώρα από τους διάσημους φίλους της Giacometti, Stravinsky και Dali.Τα διάσπαρτα στάχυα είναι ένα σύμβολο ευμερίας και τα συναντάμε ακόμα και σήμερα στις συλλογές του Karl Lagerfeld.Κομμάτια με έντονη προσωπικότητα μαρτυρούν τα πολλά ταξίδια της σε όλο τον πλανήτη.


Η ίδια πίστευε στις ευεργετικές ιδιότητες των κρυστάλλων, κάτι που μαρτυρούν και οι πολυέλαιοιΤο συγκεκριμένο χρυσό λιοντάρι ήταν αφορμή έμπνευσης για το fashion show του Karl Lagerfeld το χειμώνα του 2010.


Η πολυθρόνα που συχνά φωτογραφιζόταν η CocoΟι καθρέφτες στη σκάλα δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο εφέ.


Κατά τη διάρκεια των fashion show που γινόταν στο σπίτι της, η ίδια καθόταν στο δεύτερο όροφο και έβλεπε τις αντιδράσεις του κοινού  μέσα από αυτό τον καθρέφτη.