Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Το σπίτι της εκδότριας του Dwell στην Καλιφόρνια

photo
Η Ελλάδα έχει πολλές κλιματικές ομοιότητες με την Καλιφόρνια. Και οι δύο περιοχές ευνοούν τα μεγάλα ανοίγματα στα σπίτια.
Ένα τέτοιο σπίτι είναι και αυτό που ανήκει στη Λάρα Χέντμπεργκ Ντημ εκδότρια του γνωστού αμερικάνικου περιοδικού Dwell που ασχολείται με την αρχιτεκτονική και το design. Το σπίτι πρόσφατα ανακαινίσθηκε από τον σύζυγο της αρχιτέκτονα Κρις Ντημ, ο οποίος δημιούργησε ένα αναζωογονητικό και φιλόξενο σπίτι με εξαιρετικό σχεδιασμό.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε στις ανάγκες της οικογένειας η οποία μεγάλωσε. «Χρειαζόμασταν τους δικούς μας χώρους για μας και τα παιδιά» δήλωσε ο αρχιτέκτονας για να συνεχίσει «έπρεπε να καλύψουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός, το γραφείο της Λάρα, τον δικό μου χώρο εργασίας, τον χώρο του κάθε παιδιού, ένα μικρότερο χώρο για να βλέπουμε τηλεόραση και να περνάμε μαζί σαν οικογένεια και περισσότερο χώρο για να μπορούμε να δεχθούμε φίλους.
Το σπίτι σχεδιάστηκε μεν σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά επίσης δίνει την αίσθηση ότι το εσωτερικό συνδέεται συστηματικά με το εξωτερικό του μέρος γεγονός που του δίνει μια εξαιρετική συνέχεια.
Ένα σημείο που αξίζει να σημειώσουμε είναι η πόρτα που ανοίγει προς τον κήπο. Ζυγίζει 907 κιλά και έχει τα δικά της θεμέλια στήριξης. Στην αρχή του σχεδιασμού φαινόταν λεπτή και κομψή, αλλά όσο το μέγεθος της μεγάλωνε ο αρχιτέκτονας αποφάσισε να εμφανίσει φανερά όλα τα μηχανολογικά κομμάτια.
Ένα όμορφο μοντέρνο οικογενειακό σπίτι που θα ταίριαζε και στο κλίμα της Ελλάδας.photo

photo

photo

photo

photo

photoΠΗΓΗ