Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σπίτι της εκδότριας του Dwell στην Καλιφόρνια

photo
Η Ελλάδα έχει πολλές κλιματικές ομοιότητες με την Καλιφόρνια. Και οι δύο περιοχές ευνοούν τα μεγάλα ανοίγματα στα σπίτια.
Ένα τέτοιο σπίτι είναι και αυτό που ανήκει στη Λάρα Χέντμπεργκ Ντημ εκδότρια του γνωστού αμερικάνικου περιοδικού Dwell που ασχολείται με την αρχιτεκτονική και το design. Το σπίτι πρόσφατα ανακαινίσθηκε από τον σύζυγο της αρχιτέκτονα Κρις Ντημ, ο οποίος δημιούργησε ένα αναζωογονητικό και φιλόξενο σπίτι με εξαιρετικό σχεδιασμό.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε στις ανάγκες της οικογένειας η οποία μεγάλωσε. «Χρειαζόμασταν τους δικούς μας χώρους για μας και τα παιδιά» δήλωσε ο αρχιτέκτονας για να συνεχίσει «έπρεπε να καλύψουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός, το γραφείο της Λάρα, τον δικό μου χώρο εργασίας, τον χώρο του κάθε παιδιού, ένα μικρότερο χώρο για να βλέπουμε τηλεόραση και να περνάμε μαζί σαν οικογένεια και περισσότερο χώρο για να μπορούμε να δεχθούμε φίλους.
Το σπίτι σχεδιάστηκε μεν σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά επίσης δίνει την αίσθηση ότι το εσωτερικό συνδέεται συστηματικά με το εξωτερικό του μέρος γεγονός που του δίνει μια εξαιρετική συνέχεια.
Ένα σημείο που αξίζει να σημειώσουμε είναι η πόρτα που ανοίγει προς τον κήπο. Ζυγίζει 907 κιλά και έχει τα δικά της θεμέλια στήριξης. Στην αρχή του σχεδιασμού φαινόταν λεπτή και κομψή, αλλά όσο το μέγεθος της μεγάλωνε ο αρχιτέκτονας αποφάσισε να εμφανίσει φανερά όλα τα μηχανολογικά κομμάτια.
Ένα όμορφο μοντέρνο οικογενειακό σπίτι που θα ταίριαζε και στο κλίμα της Ελλάδας.



photo

photo

photo

photo

photo

photoΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου