Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kρέμα ματιών: Πόσο απαραίτητη είναι;

Τα σημαντικότερα συστατικά…
  • Ενυδατικοί παράγοντες
    Το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει και «γεμίζει» τις ρυτίδες στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Επίσης, η κρέμα μπορεί να περιέχει προβιταμίνη Β5 (ή αλλιώς πανθενόλη) ή γλυκερίνη και ιαματικό νερό.
  • Αντιοξειδωτικές ουσίες
    Οι βιταμίνες C και Ε, οι πολυφαινόλες, η σόγια και το πράσινο τσάι είναι μερικά συστατικά που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης.
  • Συστατικά που βοηθούν τη μικροκυκλοφορία και αποσυμφορούν
    Με πιο γνωστά την καφεΐνη, το ρούσκο, την άρνικα και την αμαμελίδα, μειώνουν το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους που οφείλονται στην κακή μικροκυκλοφορία.
  • Αντιγηραντικοί παράγοντες
    Η ρετινόλη, τα αντιγηραντικά πεπτίδια, η ρεσβερατρόλη (που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί), τα εκχυλίσματα από θαλάσσια φύκια διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και επιβραδύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας.
  • Καταπραϋντικά στοιχεία
    Π.χ. η αλόε βέρα ή το εκχύλισμα αγγουριού, που καλμάρουν τυχόν ερεθισμούς.
  • Φωτο-ανακλαστήρες
  • Ή αλλιώς μικροπέρλες. Πρόκειται για μικρο-σφαιρίδια που αντανακλούν το φως και χαρίζουν άμεση λάμψη.
Τι να προσέξετε…
  • Το άρωμα
    Αποτελείται από δραστικά συστατικά, τα οποία έτσι κι αλλιώς ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος, πόσo μάλλον στην περιοχή των βλεννογόνων των ματιών. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες κρέμες ματιών με αιθέρια έλαια, σε μικρή συγκέντρωση, οι οποίες είναι συμβατές ακόμα και σε ευαίσθητες επιδερμίδες.
  • Τα οξέα
    Κάθε τύπου δραστικά οξέα, όπως π.χ. το σαλικυλικό, το γλυκολικό, τα οξέα φρούτων (AHA), η ρετινόλη (ή αλλιώς βιταμίνη Α), πρέπει να χρησιμοποιούνται με την επίβλεψη κάποιου δερματολόγου.
Η γνώμη της δερματολόγου
  • «Η ζώνη των ματιών είναι διαφορετική από το υπόλοιπο πρόσωπο. Το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό, άρα πιο επιρρεπές στην ηλιακή ακτινοβολία, και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, άρα πρώτα εκεί εμφανίζονται τα σημάδια γήρανσης. Eπίσης, λόγω της αυξημένης κινητικότητας των μυών, υπάρχει η τάση για την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων έκφρασης. Γι’ αυτό, άλλωστε, τα μάτια είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που προδίδει την ηλικία ενός ανθρώπου», εξηγεί η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου.
Τι μας απασχολεί ανά δεκαετία;
  • Στα 30 Η κάλυψη των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος και η πρόληψη των λεπτών γραμμών.
  • Στα 40 Η καταπολέμηση των πρώτων ρυτίδων.
  • Στα 50 και άνω Οι βαθιές ρυτίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού (αλλιώς γνωστές ως το «πόδι της χήνας») και η χαλάρωση.
Οι βασικές απαιτήσεις σας
  • Να ενυδατώνει και να ανακουφίζει από την αίσθηση «τραβήγματος».
  • Να προστατεύει από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης, που συνήθως σχηματίζονται πρώτα στην περιοχή των ματιών.
  • Να μειώνει τους μαύρους κύκλους και τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια , που κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο και σκοτεινό και τονίζουν τις ρυτίδες (όταν υπάρχουν).
Κρέµα µατιών, η σωτήρια
Αναζωογονούν, ενυδατώνουν και φωτίζουν το βλέμμα, ενώ κάποιες φορές συσφίγγουν τόσο την επιδερμίδα, που δίνουν την εντύπωση του λίφτινγκ. Δοκιμάσαμε μερικά προϊόντα ματιών και σας λέμε τις εντυπώσεις μας.


Σύμφωνα με τις προτάσεις του περιοδικού VITA έχουμε:ι
Το προϊόν Η σύνθεση Το αποτέλεσμα
Q10 Plus, Αντιρυτιδικό Roll-On, 14,45€, 10 ml, της Nivea Visage Το ισχυρό συνένζυμο Q10 και η πανθενόλη ενυδατώνουν σε βάθος και προλαμβάνουν τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ταυτόχρονα, το προϊόν μειώνει τα σημάδια κούρασης γύρω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Δροσίζει άμεσα και δίνει την αίσθηση της αναζωογόνησης. Επίσης, η μπίλια μασάζ, εκτός του ότι βοηθάει στην αποσυμφόρηση της περιοχής, σας επιτρέπει να εφαρμόσετε σωστά το προϊόν με ελάχιστες κινήσεις.
Εye Cream, Anti-Wrinkle Effect, 15 ml, της Frezyderm Περιέχει εκχυλίσματα του φυτού Curcuma longa (ανήκει στην οικογένεια του κουρκουμά), που έχουν 5 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τη βιταμίνη Ε. Επίσης, το εκχύλισμα από ένα είδος λάχανου (Crambe maritima extract) προστατεύει τα βλαστοκύτταρα και ενεργοποιεί την παραγωγή σιρτουίνης. Έχει λεπτόρρευστη υφή, που απορροφάται γρήγορα χωρίς να πέφτει «βαριά» και κάνει πολύ απαλή την επιδερμίδα. Με συστηματική χρήση, υπόσχεται ανόρθωση, ενυδάτωση της περιοχής των ματιών και μείωση των ρυτίδων.
First Line, Κρέμα ματιών με SPF 15, 29,90€, 15 ml, της Apivita Έχει 90% φυσική σύνθεση, χωρίς άρωμα, parabens και σιλικόνες, ενώ αντί για νερό έχει πράσινο τσάι. Χάρη στη μυρτιά και τη δασική οξιά, μειώνει τις πρώτες ρυτίδες και προλαμβάνει καινούργιες. Επίσης, η εσκίνη, η ρουσκογενίνη και άλλα φυσικά δραστικά συστατικά μειώνουν το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Απορροφάται αμέσως, κάνοντας την επιδερμίδα εξαιρετικά απαλή. Το μεγάλο της ατού είναι ότι εμποδίζει τη δημιουργία ελευθέρων ριζών, αφού εκτός από τα αντιοξειδωτικά συστατικά έχει και δείκτη προστασίας 15.
Positively Ageless, 24,30€, 15 ml, της Aveeno Η καινοτομική πατέντα της με το Σύμπλεγμα Φυσικού Μανιταριού Shiitake αποδείχτηκε εξαιρετικά αντιοξειδωτική. Επιπλέον, διατηρεί τη ζωτικότητα της επιδερμίδας, χαρίζει σφρίγος, απομακρύνει τις τοξίνες και βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων. Έχει διάφανη ελαφριά υφή που απλώνεται ομοιόμορφα και χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα για να απλωθεί σε όλο το μάτι (άρα είναι και οικονομική). Επίσης, η αίσθηση δροσιάς που αφήνει διαρκεί αρκετή ώρα. Σύμφωνα με έρευνες, πετυχαίνει μείωση των ρυτίδων σε ένα μήνα.
RÉnergie Yeux, Multiple Lift, 70€, 15 ml, της Lancôme Η κρέμα αναδομεί την επιδερμίδα, τη συσφίγγει και κάνει το βλέμμα πιο νεανικό. Επιπλέον, το κρεμώδες concealer που κρύβεται στο καπάκι της, εκτός από την περιποιητική του σύνθεση (ενισχύει τη δράση της κρέμας), περιέχει στοιχεία λάμψης που φωτίζουν άμεσα. Μέσα σε λίγα λεπτά περιποιείται την πιο απαιτητική επιδερμίδα και καμουφλάρει όλες τις ατέλειες χάρη στην πρακτική και έξυπνη συσκευασία του, αφού πρόκειται για 2 συμπληρωματικά προϊόντα στο πακέτο του ενός. Οι πωλήσεις του, άλλωστε, είναι ενδεικτικές της αποτελεσματικότητάς του.
Gel Sοin Autour Des Yeux Et Des
L `Evres, 36,80€, 15 ml,
της Delarom
Eίναι μια κρέμα-τζελ με ενισχυμένο ενυδατικό σύμπλεγμα (βιταμίνες, ελαιόλαδο, shea butter) που λειαίνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Επίσης, ένα κοκτέιλ από αποσυμφορητικά στοιχεία, όπως ο κισσός, καταπολεμά το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Είναι ελαφρύ, δεν περιέχει άρωμα και καταπραΰνει άμεσα την περιοχή. Επίσης, η θρεπτική του σύνθεση είναι κατάλληλη και για τα χείλη (λειαίνει την επιφάνειά τους ώστε να φαίνονται πιο σαρκώδη). Θα το βρείτε στα φαρμακεία. ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου