Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

MotoGp: Έγινε η επέμβαση στον Ντοβισιόζο

Ο Αντρέα Ντοβισιόζο χειρουργήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί (6/1) για να διορθώσει το κάταγμα στην σπασμένη του κλείδα, μετά από ατύχημα που είχε σε προπόνηση σε πίστα motocross.

MotoGp: Έγινε η επέμβαση στον Ντοβισιόζο
Υπεθυνος για την επέμβαση ήταν ο Dr Τζουζέπε Πορσελίνι ο οποίος τοποθέτησε πλάκα τιτανίου στον ώμο του Ιταλού αναβάτη. Αυτό που έχει τώρα τη μεγαλύτερη σημασία είναι η όσο το δυνατόν ...
ταχύτερη ανάρρωση του «Ντόβι» για να προλάβει τις πολύ σημαντικές δοκιμές στη Sepang στο τέλος Ιανουαρίου. Ο Dr Πορσελίνι σε δηλώσεις του στο site της εφμερίδας «Gazzetta dello Sport είπε πως κανονικά χρειάζεται 60 ημέρες για να δέσει πλήρως το κόκαλο, ωστόσο με ένα εντατικό πρόγραμμα ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί σημαντικά.
Ο Dr Πορσελίνι είπε: « Το κάταγμα ήταν διπλό και δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε την εγχείρηση ακόμη και αν ο Αντρέα δούλευε σε γραφείο. Έτσι τοποθετήσαμε μια μεταλλική πλάκα. Είμαι ικανοποιημένος με την επέμβαση. Ένα κάταγμα αυτού του τύπου συνήθως απαιτεί περίπου 60 ημέρες για πλήρη ανάρρωση, θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στο χέρι του στο ένα τρίτο του χρόνου, κάτι που έχει ρίσκο . Εκείνος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αν δε θέλει να έχει την τύχη του Ντάνι Πεντρόζα ο οποίος έκανε 3 επεμβάσεις για το ίδιο τραύμα».
Όσο για το πρόγραμμα αποθεραπείας ο Dr Πορσέλι είπε: «Θα ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα για να δούμε αν μπορέσουμε να φέρουμε τον Αντρέα στη σέλα της μοτοσικλέτας στο τέλος Ιανουαρίου. Θα περιμένουμε όταν αφαιρεθούν οι βίδες και έπειτα θα είμαστε σε θέση να δούμε αν μπορεί να οδηγήσει ή όχι».
Το πρόγραμμα αποθεραπείας του Ντοβισιόζο θα εποπτεύσει ο Φαμπρίσιο Μπόρα, φυσικοθεραπευτής του οδηγού F1 της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο.
ΠΗΓΗ