Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Πορνό το εκπαιδευτικό video του BBC για το σεξ;

Σάλος προκλήθηκε με την προβολή του εκπαιδευτικού video από το BBC σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών 9-11 ετών.
Γονείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως το εν λόγω εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ είναι πορνογράφημα και πως μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά τους, αφού μπορεί να καταστρέψει την αθωότητά τους.
Το ντοκιμαντέρ είναι μία ταινία γραφικών που απεικονίζει ένα ζευγάρι  που κάνει σεξ, όμως περιέχει ακριβή και λεπτομερέστατη περιγραφή του τι συμβαίνει στο αντρικό και στο γυναικείο σώμα την ώρα της σεξουαλικής πράξης.

Ακόμα γίνεται περιγραφή της αυτοϊκανοποίησης, του έρωτα ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, ενώ δείχνει φωτογραφίες ενός ανδρικού σώματος, ενός γυναικείου κι ενός κοριτσιού, προκειμένου να προβληθούν οι διαφορές ανάμεσα στα σώματα.
Η βουλευτής Tory Andrea Leadsom, μετά τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε από έξαλλους γονείς, ανέφερε ότι παρακολούθησε το video και ντράπηκε, καθώς θεωρεί πως πρόκειται για ταινία ενηλίκων. Ο υπουργός Εκπαίδευσης Nick Gibb δεσμεύθηκε να το ερευνήσει. Όπως είπε: «Λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τους προβληματισμούς. Ζήτησα να μου φέρουν το video ώστε να το δω και να αποφασίσω τι θα πράξουμε στη συνέχεια».
Εκπρόσωπος του BBC ανέφερε: «Όλες οι πηγές μας παρέχουν καθοδήγηση ανάλογα με την ηλικιακή καταλληλότητα. Καθετί είναι σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει σε καθηγητές να επιλέγουν στοιχεία που αισθάνονται πως είναι κατάλληλα για τους μαθητές τους».
πηγή