Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Volkswagen AquaΈνα φουτουριστικό όχημα, το οποίο μοιάζει με hovercraft και μπορεί να κινηθεί σε νερό, έδαφος, πάγο, χιόνι, βάλτο, σχεδίασε ένας νεαρός Κινέζος. Το όνομα φέρει την ονομασία Volkswagen Aqua και συγχρόνως είναι και οικολογικό. 

Ο Yuhan Zhang, είναι ένας 21χρονος σχεδιαστής από την Κίνα, ο οποίος αποφοίτησε με έπαινο από το Πανεπιστήμιο της Xihua University με πτυχίο στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό.

Πρόσφατα, ο Yuhan Zhang κέρδισε τον διαγωνισμό CDN Car Design Awards που έγινε στην Κίνα με την χορηγία της Volkswagen και είχε ως αντικείμενο τον σχεδιασμό ενός οχήματος που να μπορεί να κινείται σε όλα τα διαφορετικά τερέν της πατρίδας του.
Το Volkswagen Aqua έχει σχεδιαστεί λοιπόν για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ποικιλία του εδάφους το οποίο καλύπτει την Κίνα. Από τις λίμνες, τα ποτάμια και τα παράκτια ύδατα, μέχρι τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, του υγρότοπους, καθώς επίσης το χιόνι και τον πάγο.

Όπως τα περισσότερα hovercraft, το Volkswagen Aqua χρησιμοποιεί περισσότερους από έναν κινητήρες. Ο βασικός κινητήρας τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου και χρησιμοποιείται για να κινήσει τον κύριο ανεμιστήρα που επίσης φουσκώνει τους εξωτερικούς αερόσακους του οχήματος οι οποίοι το κρατούν πάνω από το έδαφος. Οι ανεμιστήρες στο πίσω μέρος του οχήματος τροφοδοτούνται από μεμονωμένους ηλεκτρικούς κινητήρες χρησιμεύουν για την προς τα εμπρός ώθηση του οχήματος αλλά και τον έλεγχό του.

Το στιλ του Volkswagen Aqua είναι εξαιρετικά καθαρό και απλό. Υπάρχουν καθαρές γραμμές, με πλούσιες καμπύλες επιφάνειες. Το εσωτερικό του έχει χώρο για δύο άτομα, και διαθέτει μια παρόμοια μινιμαλιστική εικόνα, όπως το εξωτερικό.

Είναι ερωτηματικό για το αν και κατά πόσο θα μπει ποτέ στην παραγωγή ένα αυτοκίνητο ανάλογο με το Volkswagen Aqua. Ίσως όμως, σύντομα να το δούμε να πρωταγωνιστεί σε κινηματογραφικές ταινίες. 
πηγή