Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι 10 καλύτερες πόλεις - προορισμοί του 2012 για το Lonely Planet

Οι 10 καλύτερες πόλεις - προορισμοί του 2012 για το Lonely Planet



Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των ταξιδιωτικών εκδόσεων και οι οδηγοί της αποτελούν «ευαγγέλιο» για εκατομμύρια ταξιδιώτες. Οι προτάσεις του Lonely Planet ορίζουν τις τάσεις και δίνουν νέα δυναμική σε χώρες και πόλεις. Η φετινή λίστα με πόλεις που αξίζει να επισκεφθεί κανείς περιλαμβάνει γνωστούς, αλλά και λιγότερο γνωστούς προορισμούς. Κάποιες από αυτές τις πόλεις θα φιλοξενήσουν σημαντικές διοργανώσεις, άλλες αλλάζουν την εικόνα τους, ενώ μερικές απλά προσφέρουν ένα απολαυστικό ταξίδι…

Λονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΠάντοτε στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ταξιδιωτών, φέτος υπάρχει ένας ακόμα λόγος. Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Αν και οι αγώνες θα διεξαχθούν κυρίως στις ανατολικές περιοχές του Λονδίνου, ολόκληρη η πόλη θα αναμορφωθεί.
Μουσκάτ, ΟμάνΑν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλες αραβικές πρωτεύουσες, όπως το Ντουμπάι ή η Ντόχα, το Μουσκάτ δεν έχει να ζηλέψει (σχεδόν) τίποτα σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, σε επίπεδο υποδομών τουλάχιστον. Επιλέξτε ανάμεσα σε μουσεία, αξιοθέατα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και διασκεδαστικές δραστηριότητες.
Μπανγκαλόρ, ΙνδίαΦημισμένη για τη νόστιμη κουζίνα, την κουλτούρα και τους «ζωντανούς» κατοίκους της, η Μπανγκαλόρ είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Νότιας Ασίας. Αναπτύσσεται ταχύτατα, τόσο οικονομικά όσο και τεχνολογικά, και είναι πλέον «εθισμένη» στην καλή ζωή.
Καντίζ, ΙσπανίαΙδανική περίοδος για το Καντίζ είναι ο Φεβρουάριος, κατά τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου καρναβαλιού που μετατρέπει την πόλης σε ζωηρό πανηγύρι. Το Καντίζ χρήστηκε ιβηρο-αμερικανική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012 – και είναι η πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή πόλη παίρνει αυτή την τιμή.
Στοκχόλμη, ΣουηδίαΓραφική, «πράσινη» και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη, με μποέμ μπαρ και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Δεν πρόκειται για έναν «οικονομικό» προορισμό, καθώς η Στοκχόλμη είναι πάντοτε ψηλά στη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις.
Γκιμαράες, ΠορτογαλίαΗ Βόρεια Πορτογαλία είναι μια περιοχή που συνήθως δεν έχει πολλούς ξένους τουρίστες. Μεσαιωνικά κτίρια με τις κεραμοσκεπές, επιβλητικά αρχοντικά, παλάτια και ένα κάστρο, δίνουν άλλο αέρα στην πόλη. Φέτος όμως το Γκιμαράες θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, φιλοξενώντας αμέτρητες παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Σαντιάγο, ΧιλήΗ Χιλή προσπαθεί να αναμορφώσει το προφίλ της μετά το μεγάλο σεισμό και τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους. Το Σαντιάγο έχει καταπληκτική νυχτερινή ζωή, πολλά μουσεία, αλλά και το υψηλότερο κτίριο σε όλη την Νότια Αμερική, το Torre Gran Costanera, με 70 ορόφους, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν μέσα στο 2012.
Χονγκ Κονγκ, ΚίναΤο Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να διατηρεί το «διαφορετικό» του προφίλ σε σχέση με την ηπειρωτική Κίνα. Μια πόλη ζωντανή, με πλούσια θεατρική και μουσική σκηνή, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα κάθε είδους.
Ορλάντο, ΗΠΑΤο Ορλάντο θα φιλοξενήσει φέτος το 61ο NBA All-Star Weekend. Το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ αναμένεται να φέρει στην πόλη χιλιάδες λάτρεις του μπάσκετ και της μουσικής, για πάρτι, συναυλίες και φυσικά το All-Star Game.
Ντάργουιν, ΑυστραλίαΤο Ντάργουιν δεν είναι πια η πόλη των ψαράδων, όπως το έλεγαν κάποτε. Πλέον διαθέτει μια ζωντανή νυχτερινή σκηνή, πλούσιες αγορές και εστιατόρια. Μην ξεχνάμε ότι σε απόσταση αναπνοής από την πόλη βρίσκονται μερικές παγκόσμιας κλάσης ζώνες άγριας φύσης.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου