Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα 10 πιο δημοφιλή μέρη για shark diving


Οι καρχαρίες ίσως και να είναι το πιο τρομακτικό είδος του πλανήτη. Στιλπνοί, δυνατοί, και ευκίνητοι πολλές φορές όσο και τα δελφίνια, πάντα θα προκαλούν δέος σε εμάς τους φτωχούς στεριανούς. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο συρρέουν για μία ευκαιρία να κολυμπήσουν δίπλα σε έναν ή και παραπάνω καρχαρίες.



1. Μπαχάμες


Ανέκαθεν αποτελούσαν έναν από τους βασικότερους προορισμούς για τους φίλους των καταδύσεων λόγω της ασύγκριτης καθαρότητας των νερών τους. Ο μεγάλος αριθμός δελφινιών και καρχαριών στα νερά αυτά δεν θα μπορούσε παρά να θεωρείται ένα τεράστιο bonus. Οι εκπαιδευμένοι δύτες της UNEXSO (Underwater Explorer Society) γονατίζουν στον πάτο της θάλασσας και ταΐζουν τους καρχαρίες, σε απόσταση τριών μέτρων από τα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών.

2. Ατόλη του Ρανγκιρόα , Γαλλική Πολυνησία


Η ατόλη είναι μία κοραλλιογενής νησίδα σχήματος μηνίσκου, και η ατόλη του Ρανγκιρόα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο κόσμο. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 5 είδη καρχαριών, συμπεριλαμβανομένου και του εξωτικού hammerhead. Κατά βάση αποτελεί hot spot για πιο έμπειρους δύτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν στο Tiputa Pass, και να κολυμπήσουν δίπλα στα επιβλητικά θηλαστικά. Το κερασάκι στη τούρτα η σπήλια του Tiputa Pass η προεξοχή της οποίας κόβει τα ρεύματα και λειτουργεί ως απάγκιο για γκρίζους καρχαρίες.

3. The Brothers, Ερυθρά θάλασσα, Αίγυπτος


Τα Brothers είναι δύο νησιά στην ερυθρά θάλασσα που αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως must για περιπετειώδης δύτες. Γκρίζοι whitetip, hammerhead και άλλα είδη καρχαριών, μετακομίζουν εκεί, και γενικά βολτάρουν στα πέριξ, από τον Μάιο, χαρίζοντας στους δύτες της περιοχής μια μοναδική εμπειρία.


4. The Shark Nursery, Μαλδίβες


Nursery σημαίνει παιδικό δωμάτιο. Για αυτούς λοιπόν, που θέλουν τους καρχαρίες τους μικρούς και παιχνιδιάρηδες, το Shark Nursery ίσως να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν. Εδώ μπορεί να δει κανείς ένα τεράστιο αριθμό καρχαριών πολλούς από αυτούς σε εφηβική, παιδική ακόμα και νηπιακή ηλικία. Τα διάφανα νερά του κάνουν το Shark Nursery το αγαπημένο spot και για τα πέντε κοντινά resort. Ιδανικό για όσους μαζί με τις καταδύσεις τους, δε θα τους πείραζε και μια γερή δόση ηλιοθεραπείας πάνω στη ξαπλώστρα τους με ένα κοκτέιλ στο χέρι.


5. The Manacles, Ηνωμένο Βασίλειο


Αν πάλι οι μικροί καρχαρίες δεν είναι του στυλ σας κάντε μία βόλτα προς το Porthkerris και το Manacles στην Βρετανική ακτή Cornish. Εκεί θα έρθετε πρόσωπο με μουσούδα με τον γνωστό κητόρρινο το μέγιστο. Για να λέγεται έτσι αυτό το είδος καρχαρία, θα καταλάβατε ότι σίγουρα δεν είναι μικρός, για την ακρίβεια οι κητορρίνοι φτάνουν μέχρι και τα δέκα μέτρα σε μήκος. Ειδικά αρχές καλοκαιριού, έχουν υπάρξει αναφορές για αρκετές εκατοντάδες από τα επιβλητικά αυτά πλάσματα να κάνουν τις διακοπές τους εκεί. Αν είσαστε αρχάριος καλύτερα να μείνετε στο Porthkerris, όπου προσφέρεται μια πολύ καλή και ομαλή εξερεύνηση του κόλπου, και αφήστε το Manacles για τους περισσότερο έμπειρους, οι οποίοι και πάλι θα χρειαστούν την καθοδήγηση ντόπιων εκπαιδευτών.


6. Τα Νησιά Neptune, Αυστραλία


Το βόριο και νότιο νησί Neptune (Ποσειδώνας) στα παράλια της νότιας Αυστραλίας δεν κατοικούνται. Αποτελούν όμως αποικία για φώκιες και θαλάσσιους ελέφαντες που χρησιμοποιούν τα νησιά σαν χώρο αναπαραγωγής. Λευκοί καρχαρίες τα χρησιμοποιούν σαν εστιατόριο. Οι πρωτάρηδες μπορούν, μέσα από κλουβί στην επιφάνια να παρατηρήσουν τους καρχαρίες στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι πιο προχωρημένοι μπορούν κατέβουν με το κλουβί στο πάτο. Η διαφορά είναι ότι οι μεν θα τους δουν το πάνω μέρος τους, ενώ οι δε, το κάτω.


7. Gansbaai, Νότια Αφρική


Αν πάλι θέλετε να πάτε, στη κυριολεξία, στα βαθιά, ένα είναι το μέρος, Gansbaai, Νότια Αφρική. Το cage diving με τους θαμώνες λευκούς καρχαρίες θεωρείται από τους περισσότερους δύτες το ψηλότερο σκαλοπάτι. Κάθε χρόνο δέκα χιλιάδες φώκιες γεννιούνται εκεί, γεγονός που κάνει τις συνθήκες ιδανικές για τους λευκούς καρχαρίες. Ίσως το μοναδικό μέρος που το να δεις καρχαρία είναι σχεδόν εγγυημένο.


8. Protea Banks, Νότια Αφρική


Καρχαρίες τίγρεις, λευκοί, κοντοπτέριγοι, blacktips, guitar sharks, hummerheads, και άλλα είδη μπορεί κανείς να βρει μαζεμένα με μία βόλτα στα Protea Banks της νότιας Αφρικής. Με τέτοια συντροφιά δεν γίνεται να νοιώσεις μόνος. Μπορεί να μη νοιώθεις ούτε ασφαλής βέβαια. Οι υπεύθυνοι εκεί είναι άρτια εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία σε όποιους τους εμπιστευτούν. Σε κάνει να αναρωτιέσαι όμως, αν μπορούν όλα αυτά τα είδη καρχαριών να ζουν αρμονικά στον ίδιο χώρο εμείς οι άνθρωποι γιατί δε μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά;


9. The Bishop’s Fancy, Myanmar


Σ’ αυτή τη περιοχή ο θαλάσσιος βυθός χωρίζεται από την ανατολή προς τη δύση με ένα φαράγγι, στο δυτικό άκρο του οποίου υπάρχει ένας μεγάλος βράχος. Όλο ευθεία από ‘κει (όπως πάει ο δρόμος) θα περάσετε τη φυσική αψίδα φτιαγμένη από σφουγγάρια και στο πέτρινο έδαφος θα βρείτε μία μικρή τρύπα, ικανή να χωρέσει μόνο ένα άτομο τη φορά. Δύτες που θα μπουν σε αυτή τη τρύπα θα βρεθούν σε μία σπηλιά με τουλάχιστον πέντε nurse sharks να κοιμούνται γύρω τους. Ελπίζουμε να θυμόσαστε τις οδηγίες για το πώς θα πάτε, γιατί είναι πολύ απίθανο να βρείτε κάποιον εκεί να ρωτήσετε «για τη τρύπα που κοιμούνται οι καρχαρίες καλά πάω;»


10. Goadalupe


Το νησί Isla Goadalupe στο Μεξικόείναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για να δει κανείς λευκούς καρχαρίες στο φυσικό τους περιβάλλον. Το μέρος, που βρίσκεται μόνο 337 χιλιόμετρα από το Σαν Ντιέγκο, διαθέτει μεγάλο πληθυσμό από φώκιες και γιαυτό έχει και σταθερό αριθμό λευκών καρχαριών. Από την άλλη, ίσως στους λευκούς καρχαρίες να αρέσει η τεκίλα. Αν έχετε το στομάχι να μπείτε σε ένα από τα κλουβιά θα βρεθείτε αμέσως ανάμεσα σε τουλάχιστον 6 καρχαρίες, μας εγγυούνται οι υπεύθυνοι εκεί. Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό, οι απόψεις διίστανται. Μόνιμος Star της παράστασης, ο Shredder, ένας λευκός που ζυγίζει 816 κιλά. Βεβαίωση γνώσης καταδύσεων δε χρειάζεται, αναχώρηση από το Σαν Ντιέγκο.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου