Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3oς ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΔΙΟΝ»


 Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

 «ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ»


ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Το Δίον αποτελεί τόπο πανάρχαιας λατρείας του Ολυμπίου Διός και αναδειχθηκε στα τέλη του 5ου π.Χ ως το επίσημο θρησκευτικό τόπο των Μακεδόνων. Ο αγώνας στον Δίον αποτελεί ως ένα βαθμό συνέχεια των ‘’ΕΝ ΔΙΩ ΟΛΥΜΠΙΩΝ’’ Ολυμπιακών αγώνων προς τιμήν του Δια και των Μουσών που καθιερώθηκαν από το βασιλιά Αρχέλαο στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να αναγνωριστεί πανελληνίως το ιερό και να αποκτήσει τη μορφή μεγάλου αστικού κέντρου στα τέλη του 4ου π.Χ. Εδώ, στο ιερό του Ολυμπίου Διός προσέφερε στο Δια ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ μεγαλοπρεπείς θυσίες λίγο πριν ξεκινήσει την εκστρατεία του για την ΑΣΙΑ και μετέπειτα πανηγύρισε τη νίκη του. Αργότερα στα αυτοκρατορικά χρόνια εγκαταστάθηκαν Ιταλοί άποικοι και στα Χριστιανικά το Δίον έγινε έδρα επισκόπου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
 Ημιμαραθώνιος
Περιπατητικός αγώνας 10 χλμ «Σωτήριος Ζγιάλτος»
Παιδικός αγώνας 1 χλμ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνει και  προκηρύσσει τον 3ο Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21,1 χλμ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 4 Μαρτίου 2012.
Ο αγώνας στο Δίον αριθμείται ως 3ος καθώς ήταν στις προθέσεις του συλλόγου να αποτελέσει φυσική συνέχεια των δύο προηγούμενων αγώνων 14.300 χλμ οι οποίοι και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.
Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο στο Δίον διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 10 χλμ και παιδικός αγώνας 1 χλμ.
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή, επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, που θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στο κόμβο Κονταριωτισσας – Κονταριώτισσα - Άγιος Σπυρίδωνας - Βροντού - Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου - Ολύμπου, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο ΄΄ΔΙΑΣ΄΄ Κατερίνης και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν το 1ο σύστημα Προσκόπων Κατερίνης, οι Πολιτιστικοί και Ορειβατικοί Σύλλογοι Καρίτσας, Κονταριώτισσας και Βροντούς, ο Σύλλογος Σαρακατσαίων ‘’Ο Κατσαντώνης’’ καθώς και εθελοντές από
τη Δημοτική Κοινότητα Δίου και μέλη του ΑΠΣΔ Πιερίας ΖΕΥΣ.
Φωτογραφική κάλυψη του αγώνα θα παρέχει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δίου Ολύμπου, εθελοντές του ΑΠΣΔ Πιερίας ΖΕΥΣ και η Φωτογραφική Λέσχη Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Για άνδρες
18-34
35-44
45-54
55-64
65-69
70+

Για γυναίκες

18-34
35-44
45-54
55+

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους και πρώτες της γενικής κατάταξης θα δοθούν αθλητικά δώρα. Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα και ξεχωριστά μετάλλια (όπως συνηθίζεται να γίνεται στους αγώνες του Συλλόγου μας), διπλώματα και αναμνηστικά του Δήμου Δίου Ολύμπου.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και συνόδους να επισκεφτούν και να περιηγηθούν δωρεάν στην αρχαιοθήκη Δίου , το μουσείο αλλά και το αρχαίο θέατρο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτέλεσμα θα βγουν με την ευθύνη του ΑΠΣΔ Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με τον σχεδιασμό και την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι στο 5ο , 10ο και 15ο χλμ. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2011. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με την αποστολή email στο apsd.zeus@gmail.com ή με fax στο 2351091493. .
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ ''ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ''

Ο αγώνας θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Θα κατευθυνθεί προς τους πρόποδες του Ολύμπου και τα πρώτα 5 χλμ είναι σχετικά ανηφορικά με 5% κλίση, οι δρομείς καλούνται να επιστρέψουν από το ίδιο δρόμο οπότε στα τελευταία χλμ συναντούν κατηφόρα. Αφετηρία και τερματισμός οριζεται το κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Σταθμός υδροδοσίας θα υπάρξει στο 5 χλμ. Ώρα έναρξης 10:15.
Ο περιπατητικός αγώνας των 10 χλμ γίνεται στην μνήμη του μέλους του Συλλόγου μας Σωτήριου Ζγιάλτου και η συμμετοχή του σε αυτόν είναι καθαρά συμβολικού χαρακτήρα, ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση των συμμετεχόντων ούτε και ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα κατά τον τερματισμό τους.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Ώρα έναρξης 11.00 π.μ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Θα βραβευθούν τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια κάθε σχολικής βαθμίδας. Σε όλα τα παιδάκια θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους: Καραλιά Θωμά 6977779024 και Δημήτρη Τραπέζα 6972890371. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας (http://www.zeusrunnersclub.gr).


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου