Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαθήματα καλής ζωής σε 4 design hotels του κόσμου


Μαθήματα μαγειρικής στο Alila Diwa Goa
Πώς θα σας φαινόταν να ταξιδεύατε στην άλλη άκρη της γης σε ένα luxury resort και εκεί, κάτω από τους κοκοφοίνικες να μαθαίνατε να φτιάχνετε μυρωδάτα σαπουνάκια από καρύδα; Ή μήπως θα σας άρεσε να βάλετε το καπέλο του Ρατατούι και να εξασκηθείτε στη γαλλική κουζίνα; Η νέα τάση θέλει τα ξενοδοχεία να διοργανώνουν για την exclusive πελατεία τους εκπαιδευτικά σεμινάρια.




Alila Manggis Μπαλί, Ινδονησία



Το γαλήνιο μπαλινέζικο resort, χτισμένο ανάμεσα στη θάλασσα και το ιερό βουνό Mount Agung, προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δίνοντάς σας τη μοναδική ευκαιρία να νοιώσετε πρωταγωνιστής σε ντοκιμαντέρ του National Geographic. Τί σημαίνει αυτό; Το Alila Manggis, χτισμένο στην ανατολική πλευρά του Μπαλί, αποτελεί μια low profile απόδραση στην πολυτέλεια, ένα Μπαλινέζικο καταφύγιο με θέα τον ωκεανό.








Τί μπορείτε λοιπόν να μάθετε εκεί; Πάρτε χαρτί και αρχίστε να σημειώνετε: μεταξύ άλλων, θα σας μάθουν πώς να φτιάχνετε σαπούνι χρησιμοποιώντας έλαια από καρύδες. Έχοντας για σκηνικό την κουζίνα του ξενοδοχείου, δηλώνετε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Food for your skin» και το παρφουμαρισμένο πρόγραμμα ξεκινά. Εδώ θα μάθετε πώς να φτιάχνετε τα προσωπικά σας προϊόντα περιποίησης προσώπου, χρησιμοποιώντας φυσικές πρώτες ύλες όπως βότανα, ρίζες και φρούτα από τον κήπο του ξενοδοχείου και από φυτά που βρίσκονται στη γύρω περιοχή (π.χ. το τοπικό φυτό Mangosteen που είναι πασίγνωστο για τα πλούσια αντιοξειδωτικά που περιέχει).


Επιπλέον, μπορείτε να διδαχθείτε Μπαλινέζικους χορούς, να μάθετε με ποιές μεθόδους οι κάτοικοι καλλιεργούν τη γη ή να συμμετάσχετε σε εκδρομές-εξερευνήσεις σε χωριά και να δείτε πώς ζουν εκεί ακόμα οι οικογένειες αδιαφορώντας για το τί μπορεί να σημαίνουν οι λέξεις πανάκριβα συστήματα ήχου και υδρομασάζ.



Αlila Diwa Goa, Γκόα, Iνδία



Θα σας άρεσε να παρακολουθήσετε live το ψάρεμα φρέσκιων ψαριών και στη συνέχεια να μάθετε να τα μαγειρεύετε; Το διασκεδαστικό αυτό μάθημα μπορείτε να το ζήσετε όχι στο καράβι του Captain Iglo, αλλά στο ξενοδοχείο Alila Diwa Goa που βρίσκεται στην εξωτική Γκόα, στη Νότια Ινδία. Xτισμένο μόλις 500 μέτρα από την παραλία, το ξενοδοχείο με την ειδυλλιακή θέα που περιλαμβάνει φυσικά τον ωκεανό και σαν bonus καταπράσινους ορυζώνες, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα luxury resort και παράλληλα να πειραματιστούν πάνω σε εστίες μαγειρικής. Το σεμινάριο «Culinary journey» μαθαίνει στους επισκέπτες με μαγειρικές ανησυχίες πώς να δημιουργούν πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα.






Στο ξενοδοχείο των 114 δωματίων, μία μίξη πολυτέλειας και επαφής με τη φύση, ο σεφ διδάσκει από το πώς καθαρίζεις ένα ψάρι μέχρι πώς να το σερβίρεις πάνω σε φύλλα μπανάνας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ζητούμενο! Στο γευστικό αυτό ταξίδι θα μάθετε την ιστορία και τη γεύση διαφόρων μπαχαρικών, ενώ θα ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να κλείσετε τα μαγικά αυτά ελιξίρια σε βαζάκια ώστε να βρουν θέση στην κουζίνα και στη συνέχεια στις συνταγές σας.



La Reserve Paris, Παρίσι, Γαλλία



Το La Reserve Paris, δεν είναι ένα τυχαίο ξενοδοχείο: κατ’αρχήν βρίσκεται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στη μνημειώδη  Art Deco Place du Trocadero, προσφέροντας ασύγκριτη θέα στην οποία περιλαμβάνεται φυσικά και ο Πύργος του Άιφελ. Το ξενοδοχείο, μια κινηματογραφική αντίληψη της κομψότητας του 1930, περιλαμβάνει 10 πολυτελή διαμερίσματα 150-300τ.μ. με ψηλά ταβάνια, τεράστια παράθυρα και high-tech ανέσεις. Συνδυάζοντας την ιδιωτικότητα που προσφέρει ένα σπίτι με το service 5 αστέρων κάθε διαμέρισμα διαθέτει τη δική του οικονόμο και θυρωρό και είναι έτοιμο να  ανταποκριθεί σε κάθε σας επιθυμία. Κι αν μετά από τόση περιποίηση και κανάκεμα η επιθυμία σας είναι να σηκωθείτε και μαγειρέψετε, έχουν φροντίσει και γι’ αυτό. Αν έχετε πάθος με τη γαλλική κουζίνα (και όχι μόνο), μπορείτε με τη συνοδεία personal chef να επισκεφθείτε κάποια αγορά με φρέσκα προϊόντα για να διαλέξετε φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια και φρέσκες μπαγκέτες. Στη συνέχεια, επιστρέφετε με τα ψώνια στο πολυτελές σας διαμέρισμα, απλώνετε τα υλικά σας πάνω στον πάγκο της κουζίνας και όσο τσιμπολογάτε την μπαγκέτα  το μάθημα ξεκινά. Πάνω από κατσαρόλες που αχνίζουν και φούρνους που καίνε,  παρακολουθείτε ένα personal cooking class μαθαίνοντας πώς να γκρατινάρετε, να δημιουργείτε την τέλεια γαλλική μπεσαμέλ και να φτιάχνετε μοσχαράκι με μήλα.






Αφού πάρετε το μάθημά σας στη μαγειρική, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε βραδιές οινογευσίας και παράλληλα να αποκτήσετε γνώσεις bartender μαθαίνοντας πώς να φτιάχνετε την τέλεια μαργαρίτα και μοχίτο. Θέλετε και άλλο; Για τους λάτρεις του κλειδοκύμβαλου, και επειδή μπορεί να σας πιάσει και η ρομαντική διάθεση λόγω Παρισιού, ένας δάσκαλος πιάνο αναλαμβάνει να σας κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, μαθαίνοντάς σας να παίζετε μια διαφορετική μελωδία κάθε μέρα. Το παιδικό Frère Jacques δεν θα το γλιτώσετε!



Βoundary, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία



Το ξενοδοχείο Βoundary με τα 12 δωμάτια, τις 5 σουίτες και τα 3 ρεστοράν, υποστηρίζει ότι απευθύνεται στους εραστές της Τέχνης και του design, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού υπεύθυνος για τη μεταμόρφωση της  βικτωριανής αυτής αποθήκης σε ξενοδοχείο, είναι ο διάσημος designer Sir Terence Conran. Η καλή τέχνη και το καλό γούστο που ώθησαν τον έγκριτο οδηγό  Condé Nast Traveller να το ανακηρύξει Best new hotel of London για το 2010,
είναι εμφανή σε όλους τους χώρους του, οι οποίοι αποτελούν κάτι σαν εκδήλωση σεβασμού στο design και τις τάσεις που καθόρισαν τον 20 αιώνα από το Bauhaus μέχρι τον Le Corbusier. Η  τέχνη πάντως, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που αποθεώνεται στους χώρους του: αν δεν ξέρετε πώς να ξεχωρίζετε τα κρασιά Riesling (από τα καλύτερα λευκά του κόσμου) από τα κρασιά Rioja (επίσης διάσημα, παράγονται στην ομώνυμη περιοχή στη βόρεια Ισπανίας), βάλτε στο GPS το ξενοδοχείο Boundary και προσοχή μετά στα αλκοτέστ.




Τον Μάιο του 2010 το ξενοδοχείο ίδρυσε το Château Boundary, ένα wine club με δωρεάν συμμετοχή για ερασιτέχνες, ενθουσιώδεις γνώστες ή για όσους απλά απολαμβάνουν το Διονυσιακό ποτό. Στο κλαμπ μπορείτε να μάθετε τα πάντα γύρω από το κρασί, να γευθείτε ένα δυνατό ιταλικό Barolo συνοδεία πολύτιμης λευκής τρούφας και να μάθετε ποιό είναι το τέλειο κρασί για να συνοδεύσετε μια φραγκόκοτα. To club έχει και το δικό του λογαριασμό στο Twitter
Photos: courtesy designhotels.com 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου