Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Που πρέπει να κοιμούνται οι γάτες;

Που πρέπει να κοιμούνται οι γάτες;
Που κοιμάται η γάτα σας; Στο κρεβάτι σας; Στην πολυθρόνα σας; Στα ρούχα σας; Στο μαξιλάρι σας ή μήπως πάνω σας;
Πολλοί πιστεύουν ότι είναι αδιανόητο να κοιμάται η γάτα στο κρεβάτι μαζί τους. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι απλά δεν γίνεται διαφορετικά. Ακόμα όμως και αν αφήνετε τελικά τη γάτα σας να κοιμάται μαζί σας το βράδυ, να ξέρετε ότι σίγουρα χρειάζεται να έχει και έναν όλο δικό της χώρο να κοιμάται όποτε επιθυμεί.
Η γάτα έχει μεγάλη ανάγκη να νιώθει πως ένας χώρος είναι αποκλειστικά δικός της. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη με τους δικούς της χώρους όπως την λεκάνη με την άμμο της, όμως σίγουρα και η ύπαρξη ενός δικού της κρεβατιού είναι σημαντική. Εφόσον μάλιστα είναι δεδομένο το ότι η γάτα κοιμάται 13-16 ώρες την ημέρα, σίγουρα η χρήση του θα είναι συχνή.

Παρατηρείστε την καθημερινή συμπεριφορά της. Θα μάθετε πολλά από αυτό. Σε πολλές γάτες αρέσει να κάθονται δίπλα στο παράθυρο για πολλές ώρες, να κοιμούνται με τις ώρες κάτω από τον ήλιο που μπαίνει, ή να παρατηρούν τον κόσμο που περνάει απέξω. Σε άλλες αρέσει να μπαίνουν μέσα σε ντουλάπες και να εξαφανίζονται για ώρες ή να φτιάχνουν τη φωλιά τους για να είναι εντελώς αποκλεισμένες στην ηρεμία τους τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Όταν έρχεται η ώρα της επιλογής κρεβατιού, είναι σημαντικό να της δώσετε πολλές επιλογές σε διαφορετικά σημεία.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα ωραίο σημείο κοντά στον ήλιο, το απόγευμα ένα μέρος κοντά σας και το βράδυ ένα ζεστό κρεβάτι που θα της χαρίσει την ησυχία που επιθυμεί, είναι ο ιδανικός συνδυασμός.
ΠΗΓΗ