Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βελονισμός- Χειροπρακτική βελτιώνουν τους πόνους στη μέση

Βελονισμός- Χειροπρακτική βελτιώνουν τους πόνους στη μέση
Κάθε χρόνο σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη ξοδεύονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για θεραπείες που στόχο έχουν να σταματήσουν τους αφόρητους πόνους στη μέση- το κοινός λεγόμενο λουμπάγκο. Τα αποτελέσματα απο την εφαρμογή αυτών των θεραπείων είναι σχεδόν ανύπαρκτο για τους ασθενείς. Ο βελονισμός μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός λένε οι επιστήμονες.
Το βρετανικό Νational Ιnstitute for Clinical Εxcellence (ΝΙCΕ) έβαλε στο μικροσκόπιο 200 θεραπείες και μηχανήματα που υποτίθεται ότι ανακουφίζουν από τους πόνους στη μέση. Οι ακτίνες Χ, οι υπέρηχοι και οι ενέσεις στεροειδών αποδείχθηκαν ανεπαρκείς ως μέθοδοι. Αντίθετα, η οστεοπαθητική, η χειροπρακτική και ο βελονισμός έχουν αποτελέσματα. Το συμπέρασμα αυτό σηματοδοτεί μια στροφή για τη Βρετανία στο ζήτημα των εναλλακτικών (πιο σωστά: συμπληρωματικών) θεραπειών, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια κρατική υπηρεσία τις θεωρεί πιο αποτελεσματικές από τις συμβατικές θεραπείες. Δεν αποκλείεται, πάντως, η πρόταση του ΝΙCΕ να προκαλέσει την αντίδραση των «ορθόδοξων» της ιατρικής επιστήμης.Η αποτελεσματικότητα του βελονισμού για την αντιμετώπιση των πόνων στη μέση έχει αποδειχθεί και από αμερικανική μελέτη: το 60% των ασθενών που είχε υποβληθεί σε κάποιας μορφής βελονισμό ανέφερε σημαντική βελτίωση, ενώ όσοι είχαν υποβληθεί μόνο στη συμβατική θεραπεία ανέφεραν μόνο μια μικρή βελτίωση.Οι πόνοι στη μέση είναι ο τρίτος πιο συχνός λόγος επίσκεψης στον οικογενειακό γιατρό μετά το κρυολόγημα και τη γρίπη. Στη Βρετανία πρόβλημα με τη μέση αντιμετωπίζει ένας στους τρεις ενήλικους κάθε χρόνο, ποσοστό που κοστίζει 1,5 δισ. λίρες (περίπου 1,7 δισ. ευρώ) στα ασφαλιστικά ταμεία.
VIA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου