Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΛΦΕΪΓ

Αυτό το υπέροχο μιλφεϊγ από τον φίλο μου τον Γιάννη

1 πακέτο σφολιάτα (Για ένα μιλφέιγ χρειαζόμαστε το ένα κομμάτι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
130 γρ. κορν φλάουρ


Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 2 ή 4 ίσα μέρη, ανάλογα με το πόσα μιλφέιγ θέλουμε να κάνουμε (1 μεγάλο ή 2 μικρά). Τρυπάμε την σφολιάτα με ένα πιρούνι ώστε να μην φουσκώσει πολύ, την μουσκεύουμε ελαφρά με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά, μέχρι να τρίβεται η σφολιάτα.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος με μεγάλη επιφάνεια, το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε λίγη σαντιγύ.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, χτυπάμε ελαφρά για να μαλακώσει και να ομοιογενοποιηθεί. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σφολιάτας και απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα και κρέμα. Στο τέλος τοποθετούμε την σαντιγύ.

Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη σφολιάτα που έχουμε κρατήσει και άχνη.