Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΛΦΕΪΓ

Αυτό το υπέροχο μιλφεϊγ από τον φίλο μου τον Γιάννη

1 πακέτο σφολιάτα (Για ένα μιλφέιγ χρειαζόμαστε το ένα κομμάτι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
130 γρ. κορν φλάουρ


Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 2 ή 4 ίσα μέρη, ανάλογα με το πόσα μιλφέιγ θέλουμε να κάνουμε (1 μεγάλο ή 2 μικρά). Τρυπάμε την σφολιάτα με ένα πιρούνι ώστε να μην φουσκώσει πολύ, την μουσκεύουμε ελαφρά με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά, μέχρι να τρίβεται η σφολιάτα.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος με μεγάλη επιφάνεια, το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε λίγη σαντιγύ.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, χτυπάμε ελαφρά για να μαλακώσει και να ομοιογενοποιηθεί. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σφολιάτας και απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα και κρέμα. Στο τέλος τοποθετούμε την σαντιγύ.

Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη σφολιάτα που έχουμε κρατήσει και άχνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου