Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Δεν είναι μόνο ο χρυσός που κοστίζει και... αξίζει

Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει το χρυσό με ένα από τα πλέον ακριβά μέταλλα, υλικά ή ουσίες στον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται ούτε στην πρώτη δεκάδα με αυτά που μπορούν να βρεθούν ή να παραχθούν.

Αντίθετα, υπάρχουν αρκετά άλλα με πολλαπλάσιο κόστος.

Τα 15 υλικά, μέταλλα ή ουσίες που ακολουθούν, θεωρούνται τα πιο ακριβά όσον αφορά στη τιμή που έχουν ανά γραμμάριο. Δείτε ποιες είναι:

15. Σαφράν - 11,3 δολάρια/γραμ.



Θεωρείται το πλέον ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο και η καλλιέργεια του ξεκίνησε στην Ελλάδα.

14. Χρυσός - 56,6 δολάρια/γραμ.



Θεωρούνταν από τα πλέον πολύτιμα μέταλλα λόγω της αντοχής του στη διάβρωση. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων από την αρχαιότητα, την κοπή νομισμάτων και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

13. Ρόδιο - 58 δολάρια/γραμ.



Το Ρόδιο είναι ιδιαίτερα σπάνιο και γι’ αυτό η τιμολόγηση του είναι υψηλή.. Η βασική του αξιοποίηση σήμερα, γίνεται από την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς χρησιμοποιείται στους καταλύτες.

12. Λευκόχρυσος - 58 δολάρια/γραμ.



Ο λευκόχρυσος, ή αλλιώς πλατίνα, είναι ένα ακόμη πολύτιμο και δυσεύρετο μέταλλο. Λόγω της αντοχής του στη διάβρωση αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες, βρίσκει πλήθος εφαρμογών στη βιομηχανία.

11. Μεθαμφεταμίνη - 100 δολάρια/γραμ.



Πρόκειται για ένα ψυχότροπο ναρκωτικό που δημιουργεί αίσθημα ευφορίας και είναι διαδεδομένο μεταξύ των νέων.

10. Κέρατο Ρινόκερου - 110 δολάρια/γραμ.



Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στην Ασία για την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

9. Κοκαΐνη - 215 δολάρια/γραμ.



Το γνωστό ναρκωτικό, παράγεται από τα φύλα του φυτού coca. Είναι διεγερτικό καθώς επιδρά στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου και ιδιαίτερα εθιστικό.

8. LSD - 3.000 δολάρια/γραμ.



Μία ακόμη ναρκωτική ουσία, περιλαμβάνεται στη λίστα με τις ακριβότερες στον κόσμο! Η χρήση της διαδόθηκε ευρέως κατά τη δεκαετία του ’60. Το ένα γραμμάριο LSD σε κρυσταλλική μορφή, κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια!

7. Πλουτώνιο - 4.000 δολάρια/γραμ.



Το ραδιενεργό χημικό στοιχείο χρησιμοποιείται σε πυρηνικούς αντιδραστήρες αλλά και για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

6. Painite - 9.000 δολάρια/γραμ.



Πρόκειται για ένα είδος μετάλλου που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Μόλις τη δεκαετία του 1950, ο άγγλος Arthur Pain βρήκε το συγκεκριμένο υλικό στη Βιρμανία και γι’ αυτό πήρε το όνομα του.

5. Taaffeite - από 2.500 έως 20.000 δολάρια/γραμ.



Ο πολύτιμος αυτός λίθος, είναι πιο σπάνιος ακόμη και από τα διαμάντια. Για πολλά χρόνια, τα δείγματα του λίθου αυτού που υπήρχαν ήταν ελάχιστα.

4. Τρίτιο - 30.000 δολάρια/γραμ.



Πρόκειται για ένα ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου, που σπάνια απαντάται στη φύση. Χρησιμοποιείται σε αυτοφωτιζόμενες συσκευές όπως ρολόγια χειρός και πινακίδες με το σήμα εξόδου σε κτίρια.

3. Διαμάντια - 55.000 δολάρια/γραμ.



Ο πλέον διάσημος πολύτιμος λίθος, το διαμάντι, είναι γνωστό για την σκληρότητα του. Εκτός από κοσμήματα, αξιοποιείται και για βιομηχανικές χρήσεις.

2. Καλιφόρνιο - 27.000.000 δολάρια/γραμ.



Το συγκεκριμένο χημικό στοιχείο, είναι μέταλλο που πρωτοπαρασκευάστηκε στο εργαστήριο το 1950. Χρησιμοποιείται κατά την έναρξη πυρηνικών αντιδράσεων.

1. Αντιύλη - 62,5 τρισ. δολάρια/γραμ.

Η αντιύλη μπορεί να παραχθεί φυσικά στον πλανήτη μας μόνο εργαστηριακά. Θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο σε διαστημόπλοια.

via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου