Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ότι χρειάζεται να ξέρετε για να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι


Ότι χρειάζεται να ξέρετε για να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι
Η χρήση χρώματος σε κουτί για να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, είναι μια άνετη και φθηνή λύση, ειδικά στις μέρες που ζούμε.  Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, ακόμα και αν είστε ερασιτέχνες στο είδος, αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες της βαφής. Αν ανησυχείτε ακόμα, παρακάτω, υπάρχουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες που θα σας εγγυηθούν όμορφα αποτελέσματα.

Διαλέγοντας τόνο

Αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα και από σκούρα μαλλιά θέλετε να πάτε σε μελί, καλύτερα θα ήταν να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία, και να μην προτιμήσετε να κάνετε τέτοιες δραματικές αλλαγές στο σπίτι. Οι βαφές του εμπορίου είναι ιδανικές για να ανοίξετε ή να σκουρύνετε το χρώμα σας μέχρι δύο τόνους, π.χ. από σκούρο ξανθό σε κλασικό ξανθό. Να έχετε ακόμα υπόψιν σας ότι το χρώμα σας θα είναι κάπου ανάμεσα στο φυσικό (παλιό) σας χρώμα και σε αυτό της φωτογραφίας του κουτιού.

Η διαδικασία

Για πιο αληθοφανή αποτελέσματα χωρίστε τα μαλλιά σας σε μέρη πριν να εφαρμόσετε τη βαφή. Αυτή η τεχνική θα διασφαλίσει ότι το χρώμα θα κατανεμηθεί ισόποσα στα μαλλιά, ειδικά αν έχετε πυκνά μαλλιά. Ξεκαθαρίστε οποιοδήποτε μπλέξιμο με μια πλατιά χτένα, και χωρίστε τα μαλλιά σας σε τέσσερα μεγάλα τμήματα και πιάστε τα με κλαμεράκια. Προτιμήστε ένα επαγγελματικό πινέλο  αντί για αυτό που έχει η συσκευασία μέσα για να απλώσετε το χρώμα, για καλύτερο έλεγχο στις κινήσεις σας.

Επιταχύνετε τη διαδικασία

Όταν βρίσκεστε σε ένα κομμωτήριο και βάφετε τα μαλλιά σας, για να επισπευσθεί η διαδικασία συνήθως θα σας βάλουνε να κάτσετε σε κάποιο στεγνωτήρα. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στο σπίτι αν βάλετε στα μαλλιά σας ένα σκουφάκι μπάνιου. Η θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί θα επιταχύνει τη διαδικασία του στεγνώματος της βαφής.

Μετά τη βαφή

Το τι θα κάνετε αμέσως μετά τη βαφή, είναι εξίσου σημαντικό με την ίδια τη διαδικασία της βαφής. Μειώστε οποιαδήποτε ζημιά θα μπορούσε να κάνει η βαφή, εφαρμόζοντας την ενυδατική που έχει μέσα η συσκευασία. Αν η συσκευασία σας δεν περιέχει σκεύασμα για βαθιά ενυδάτωση, βάλτε από το δικό σας κοντίσιονερ και αφήστε το να απορροφηθεί από τα μαλλιά για περίπου 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Όχι μόνο θα ενυδατώσετε τα μαλλιά σας που έχουν ταλαιπωρηθεί από τα χημικά της βαφής, αλλά θα βοηθήσετε την τρίχα να απορροφήσει και να σφραγίσει το χρώμα μέσα της  με μια ωραία λάμψη.
via