Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συγκλονίζει το δράμα του Κώστα Καρρά

Η είδηση έχει συγκλονίσει τους θαυμαστές του. Και δεν είναι λίγοι έπειτα από τόσα χρόνια σπουδαίας καριέρας στον χώρο της υποκριτικής. Ο μεγάλος μας ηθοποιός Κώστας Καρράς δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του με αντίπαλο τον καρκίνο. 

Στενοί φίλοι και συνάδελφοί του γνωρίζουν εδώ και καιρό τον μαρτυρικό αγώνα του, αλλά διαφύλασσαν όσο καλύτερα μπορούσαν το μυστικό του. Ο ίδιος, ωστόσο, θέλοντας να μοιραστεί τις δύσκολες αυτές ώρες με το κοινό του, μίλησε ξεκάθαρα για τη μάχη του με την επάρατη νόσο. «Θα φανεί σε λίγες μέρες αν το έχω ξεπεράσει…»


Αυτή την απάντηση έδωσε στην «Espresso» ο σπουδαίος ηθοποιός μας όταν τον ρωτήσαμε πώς είναι η κατάσταση της υγείας του, και μας συγκλόνισε. Με φωνή καταβεβλημένη και χωρίς διάθεση για πολλά λόγια, μας ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείξαμε. 

Την άσχημη είδηση για τη μεγάλη μάχη του κορυφαίου πρωταγωνιστή του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης αποκάλυψε η γυναίκα του Αγγελική Μπαρούτσου. Πριν από ενάμιση μήνα επισκέφθηκε τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών «Διόνυσος» για να εισπράξει τα πνευματικά δικαιώματα του συζύγου της. Φανερά αναστατωμένη ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι ο άντρας της ζωής της παλεύει με την ύπουλη ασθένεια. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε γίνει μετάσταση στα οστά. 

Ο Κώστας Καρράς, αν και καταβεβλημένος, είναι αποφασισμένος να βγει νικητής από αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνει. Το αποκάλυψε μιλώντας και στο περιοδικό «Ciao». «Είναι κάτι αρκετά σοβαρό. Κοιτάξτε, είχα καρκίνο στον προστάτη πριν από έξι χρόνια, προχώρησε κι έκανε μετάσταση στα κόκκαλα. Οχι ότι δεν θεραπεύεται, αλλά ταλαιπωρούμαι πολύ. Κάνω κάποιες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Δεν το ξέρεις αν θα κάνει μετάσταση αλλού. Βεβαίως, οι γιατροί μού έχουν πει ότι θα ανντιμετωπιστεί με τις θεραπείες και ότι δεν είναι τίποτα. Θα περάσει. Δεν χάνω τη διάθεσή μου, είναι ανεβασμένη η ψυχολογία μου. Θα βγω νικητής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Ελληνας ηθοποιός.

Ολα ξεκίνησαν το 2006, όταν ο Κώστας Καρράς έμαθε από τον γιατρό του ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο στον προστάτη. Ο ηθοποιός υποβλήθηκε σε θεραπεία, η οποία όμως δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Ως άνθρωπος που ρουφούσε και την τελευταία σταγόνα της καθημερινότητας, το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, ενώ δεν μοιράστηκε με κανέναν το πρόβλημά του, ούτε ακόμα και με τους πολύ στενούς του φίλους. Ωσπου ήρθε η μετάσταση. 

Τότε λύγισε, αλλά και πάλι δεν έδειξε τίποτα σε κανέναν. Κλείστηκε στο σπίτι του στο Καστρί και κρατήθηκε από την Αγγελικούλα και τον λατρεμένο του γιο τον Βασίλη, οι οποίοι ήταν πάντα εκεί στα δύσκολα, αλλά και πίσω από κάθε μεγάλη επιτυχία του αφανείς ήρωες. 

Η αγάπη τους λειτούργησε σαν βάλσαμο στην ψυχή του. Οι μόνοι έξοδοι του Κώστα Καρρά τώρα πια είναι στο νοσοκομείο για να κάνει τη θεραπεία του και καμιά φορά στους Αγίους Θεοδώρους στο εξοχικό του για να ατενίσει τη θάλασσα.

«Θα κλείσω το τηλέφωνο και θα το ξανανοίξω σε δέκα ημέρες» δήλωσε στην «Espresso» ο Κώστας Καρράς σε επικοινωνία μας μαζί του, και ο ήχος της φωνής του πρόδιδε ότι η κατάστασή του δεν είναι πολύ καλή. «Θα φανεί σε λίγες μέρες αν το έχω ξεπεράσει» ήταν τα μόνα λόγια που ήθελε να μοιραστεί.

Πέρσι, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας ο Κώστας Καρράς ξαναβρέθηκε στο σανίδι, στη Β’ Σκηνή του θεάτρου «Ζίνα», επαναλαμβάνοντας μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του: «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, σε δική του σκηνοθεσία, και βέβαια το κοινό τον αποθέωσε.
 
Οπως μας είπε ο ίδιος προ ημερών, θέλει πολύ να επιστρέψει στη σκηνή γιατί του έχει λείψει. Ηδη, παρά το πρόβλημα της υγείας του, βρίσκεται σε συζητήσεις για το ανέβασμα ενός πολύ σπουδαίου έργου σε κεντρικό αθηναϊκό θέατρο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου