Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Ξαφνικός θάνατος” για μισθούς και εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ

Όλα από κόσκινο κάθε τρεις μήνες. Θα γίνεται έλεγχος των οικονομικών και αναλόγως θα παίρνονται αποφάσεις για περικοπές μισθών ακόμη και θέσεων εργασίας ή ακόμη και ολόκληρων οργανισμών.

Ο επίτροπος δεν θα είναι τύπου “γκαουλάιτερ”, ούτε και θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα νέα ομάδα ελέγχου. Αρκούν η τρόικα, η ομάδα δράσης και οι στρατιές των εμπειρογνωμόνων που ήδη έχουν καταφτάσει.


Ωστόσο πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία μιας επιτροπής που ανά τρίμηνο θα ελέγχει την πορεία του προϋπολογισμού και θα παίρνει αποφάσεις αναπροσαρμογής.

Αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με περιορισμό των εξόδων. Η τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο κυρίων ΔΕΚΟ και ΟΤΑ και έτσι αναμένονται περικοπές σε επιχορηγήσεις στους ΟΤΑ και όλους τους επιδοτούμενου φορείς του Δημοσίου, αλλά και απόφαση για “λουκέτο” σε μη παραγωγικούς φορείς και υπηρεσίες. Ειδικά στις περιπτώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ζητηθεί δραματική μείωσή τους.

Σε ότι αφορά στις ΔΕΚΟ η επιτροπή θα μπορεί να αποφασίσει νέες περικοπές στους μισθούς, μειώσεις προσωπικού ακόμη και την επίσπευση εφαρμογής εισπρακτικών μέτρων (αυξήσεις διοδίων, τελών, ειδικών φόρων).

Με την τρόικα να θεωρεί επίσης “προβληματικό” των θεσμό τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης υπό διαρκή κρίση τίθεται και αυτός με ανοιχτό το ενδεχόμενο της αύξησης των εισφορών αλλά και της μείωσης των επιδομάτων, όπως και της αύξησης των νοσηλειών και της μείωσης του ποσοστού που καλύπτουν τα ταμεία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών (επικεφαλής) και τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εθνικής Άμυνας.
Το έργο της επιτροπής ωστόσο θα μπαίνει στο μικροσκόπιο και της τρόικας αλλά και της ομάδας δράσης.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου