Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα Μικρό Διαμέρισμα Στη Σουηδία






Ένα μικρό χαριτωμένο διαμέρισμα στη Στοκχόλμη, λιτό χωρίς πολλά πολλά αλλά με μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες θα δούμε σήμερα. Το κτίριο είναι παλιό, πολύ παλιό του 1894 με πλούσιες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Λατρεύω τα παλιά κτίρια!






Το διαμέρισμα καταλαμβάνει μόλις 69 τετραγωνικά μέτρα, με ένα καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο. Εσωτερικά τώρα μόνο τα κουφώματα μαρτυρούν την παλιότητα του κτιρίου, κατά τα άλλα είναι λιτό και μοντέρνο. Οι εσωτερικές πόρτες είναι πολύ όμορφες και στυλάτες! Ως προς τη διακόσμηση τώρα παραείναι απλό για τα γούστα μου, δεν τρελλαίνομαι για τα περισσότερα έπιπλα, έχει όμως μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές. Όπως αυτό το φωτιστικό γλόμπος με χρωματιστό καλώδιο που διατρέχει τον τοίχο! Απλό κι έξυπνο!! Και ο μοντέρνος αφηρημένος μαύρος πίνακας που κυριαρχεί στο δωμάτιο. Το μοναδικό έργο τέχνης!


Το κρεμαστό τζάκι τσέπης το είδατε έ?


Το φωτιστικό προβολέας είναι σταθερή αξία! "Γράφει" πάντα καλά και δίνει στυλ.



Η γωνιά του γραφείου συνδυάζει ένα μαύρο κλασικό γραφείο με τη διάφανη καρέκλα Louis Ghost και αποκτά ενδιαφέρον χάρη στα vintage διακοσμητικά και την "κορμάρα".



Το υπνοδωμάτιο είναι κατάλευκο. Λευκοί τοίχοι κι έπιπλα, χρυσό σε κάποια διακοσμητικά, ξύλινα πατώματα που θερμαίνουν το χώρο και vintage ύφος σε κάποιες λεπτομέρειες.



Μου αρέσουν τα ψάθινα καλάθια πάνω από τις ντουλάπες!



Το λευκό ψηλό καπιτονέ κεφαλάρι είναι κάτι που ακόμα δεν έχω βαρεθεί να βλέπω, παρόλο που το έχω επιλέξει και για τη δική μου κρεββατοκάμαρα εδώ και 10 χρόνια!


Η κουζίνα είναι πλήρως ανακαινισμένη, με γυαλί αντί για πλακάκια στην πλάτη και κατάλευκα απλά ντουλάπια.


Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τραπεζαρία με το λευκό ρουστίκ τραπέζι με τις επίσης ρουστίκ ξύλινες (διαφορετικού χρώματος) καρέκλες, ενώ την παράσταση κλέβει το εκπληκτικό φωτιστικό! Δείτε πως αναβαθμίζεται το ρουστίκ ύφος με τα χρυσά διακοσμητικά στο τραπέζι!! Πινελιές κόκκινου χρώματος σε διάφορα σημεία.


Και περνάμε στο μικρό κούτσικο μπαλκονάκι που έχει γίνει χάρμα οφθαλμών! Μιλήσαμε ήδη για τη διακόσμηση μικρών μπαλκονιών και βλέπετε για άλλη μια φορά πόσο όμορφα μπορούν να γίνουν αν τα προσέξουμε λιγάκι.


πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου