Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κιμάς στο φούρνο

Πολύ εύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή για κιμά στον φούρνο με πατάτες ογκρατέν. Η γεύση του θυμίζει μουσακά χωρίς μελιτζάνες.

Υλικά συνταγής:
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Μοσχαρίσιος κιμάς: 1 κιλό
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδa
Τριμμένο καρότο: 1 μέτριο
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 800 γρ. (ή 2 κονκασέ)
Ντοματοπελτές: 2 κουταλιές σούπας
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερό θυμάρι: 2 - 3 πρέσες
Ξερός βασιλικός: 1 κουταλάκι τσαγιού
Καθαρισμένες και κομμένες κύβους πατάτες: 2 μέτριες
Τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί: 2 κούπες
Τριμμένο ημίσκληρο τυρί: 100 γρ.


Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το καρότο και μαγειρεύετε ακόμη 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και σιγοβράζετε για 20 - 25 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζετε από την φωτιά.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα κεραμικό ή πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί.
3. Καθαρίζετε και κόβετε κύβους τις πατάτες. Τις βάζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζετε να μαλακώσουν (προσοχή να μην λιώσουν, 10 λεπτά είναι υπερ - αρκετά). Τις στραγγίζετε και τις προσθέτετε στον κιμά.
4. Αδειάζετε τον κιμά με τις πατάτες στο ταψί. Ανακατεύετε το τυρί με το τριμμένο ψωμί και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του φαγητού.
5. Ψήνετε στο φούρνο για 40 - 50 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. 

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά
Συνταγή για: 6 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 455 θερμίδες | Λιπαρά: 19 γρ.

via 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου