Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα καλύτερα μέρη για ύπνο

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος
Λίγα χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ξαπλώνουμε στα αναπαυτικά κρεβάτια του «Domotel Neve Mountain Resort & Spa». Αποκοιμιόμαστε μπροστά στο ενεργειακό τζάκι και περνάμε τις μέρες με ανατολίτικες θεραπείες χαλάρωσης στο ατμοσφαιρικό spa. Διαμονή από 120€. (www.domotel.gr)


Πρέσπες
Ο Άγιος Γερμανός στις όχθες των Πρεσπών διατηρεί τα παλιά πέτρινα σπίτια. Μια γειτονιά του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε ένα ξενοδοχείο. Κάνουμε βόλτες στη Μεγάλη Πρέσπα, τη μεγαλύτερη λίμνη των Βαλκανίων, και τη Μικρή με το γραφικό νησί του Αγίου Αχιλλείου. Διαμονή από 60€. (www.prespes.com.gr)

Ζαγοροχώρια
Με σκαλιστά έπιπλα και ταπετσαρίες που θυμίζουν γαλλική εξοχή, ο ξενώνας «Amaryllis Luxury Guest Houses» είναι η πιο ρομαντική πρόταση για την άνοιξη. Τα δωμάτια, με πατιναρισμένα χρώματα στους τοίχους και εμφανή ξυλοδομή στη στέγη, είναι όλα διαφορετικά: γαλάζιο για χαλάρωση, σομόν για θαλπωρή, μοβ για ονειροπόληση, κρεμ για ευεξία. Διαμονή από 95€. (www.amaryllis-house.gr)

Πάρνωνας
Ανάμεσα στη Σπάρτη και το Λεωνίδιο, το Πολύδροσο έχει πλακόστρωτη πλατεία και υπεραιωνόβια πλατάνια. Το Σχολαρχείο έχει μετατραπεί σε ξενώνα με 10 τάξεις-δωμάτια. Όπως λέει και η διεύθυνση, «το Σχολαρχείο δέχεται αυτή τη φορά πάλι μαθητές που θέλουν να εκπαιδευτούν στη ζωή στο χωριό». Διαμονή από 50€. (www.tsintzina.gr).

Τυµφρηστός
Ένα διαφορετικό ορεινό ξενοδοχείο, με βιομηχανική αισθητική, όπου κυριαρχούν το οξειδωμένο μέταλλο και το καπνισμένο ξύλο. Το «Kastanea», κοντά στο Καρπενήσι, υιοθετεί τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και μας μυεί σε ένα καινούργιο minimal mountain chic. Στο lobby, που θυμίζει λοφτ στο Μανχάταν, οι επισκέπτες μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα βουνά της Ευρυτανίας, ενώ στις βεράντες του δάσους απολαμβάνουν μία σπάνια συλλογή από malt ουίσκι. Διαμονή από 140€. (www.kastanea.gr).

Μαντινεία
Το οικογενειακό αρχοντικό της οικογένειας Καλτεζιώτη, που χτίστηκε το 1860, μετατράπηκε σε boutique hotel. Η διακόσμησή του θυμίζει αριστοκρατικό κλαμπ του Λονδίνου, το κελάρι του λειτουργεί ως εστιατόριο, ενώ στην πισίνα του κολυμπάμε με θέα το Μαίναλο. Διαμονή από 100€. (www.kaltezioti.gr).

Φαλακρό βουνό

Αντίθετα με το όνομά του, το βουνό είναι ένας οικολογικός παράδεισος με 500 είδη χλωρίδας: ίριδες, παιώνιες, ορχιδέες, τριαντάφυλλα και πανσέδες δημιουργούν το ντεκόρ της άνοιξης. Μένουμε στο «Γρανίτη», κοντά στα σπήλαια του Αγγίτη και της Αλιστράτης. Διαμονή από 60€. (www.granitishotel.gr).

Ορεινή Αρκαδία
Στην πιο παλιά γειτονιά της Δημητσάνας, την Πλάτσα, ένα κτίσμα του 18ου αιώνα μετατράπηκε σε ξενώνα με την ονομασία «Προσέληνος». Στα 5 δωμάτιά του, η διακόσμηση έχει γίνει με αντίκες, όπως χρυσοποίκιλτους καθρέφτες και κρυστάλλινα σκαλιστά βάζα. Διαμονή από 60€. (www.proselinos.gr).

Δηµητσάνα
Η φιλοξενία στο αρχοντικό Καζάκου είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και στην παραδοσιακή αισθητική της πέτρας και του ξύλου με παροχές 5 αστέρων, από την τεχνολογική υποδομή μέχρι το πλούσιο γκουρμέ πρωινό. Διαμονή από 75€. (www. xenonaskazakou.gr)

Ελατοχώρι Πιερίας
Οι θεοί διάλεξαν τον Όλυμπο για κατοικία τους. Φαίνεται πως μέσα στο δάσος με τα έλατα και πάνω από την ατελείωτη παραλία της Πιερίας αισθάνονταν σπίτι τους. Αυτό το υπέροχο μέρος είναι σήμερα αγαπημένο θέρετρο για όλες τις εποχές. Για να το απολαύσουμε, μένουμε σε ένα από τα 9 δωμάτια του πέτρινου ξενοδοχείου «Πιερίων Μούσες», μέσα σε ένα δάσος με έλατα, καστανιές και καρυδιές. Οι μέρες ξεκινούν με τρέκινγκ στον Όλυμπο, συνεχίζονται με μπριζολάκια στον Άγιο Αθανάσιο και καταλήγουν σε ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στην αμμουδιά. Διαμονή από 50€. (www.pierionmusses.gr).

Ταΰγετος

Μέχρι τώρα δεν ήταν στο χάρτη των χειμερινών αποδράσεων. Ο Ταΰγετος προσφέρει ατελείωτες επιλογές για βόλτες και περιπλάνηση. Στις παρυφές του, μένουμε σε μία σουίτα του «Ilaeira Mountain Resort». Κοιμόμαστε με τους ήχους του δάσους και τη ζεστασιά του τζακιού. Διαμονή από 80€. (www.ilaeira-resort.gr).

Λίµνη Ευβοίας
Στη γραφική κωμόπολη της βόρειας Εύβοιας, μένουμε στον «Αστρολάβο», που ονομάστηκε έτσι επειδή τις νύχτες με ξαστεριά μπορεί κανείς να παρατηρήσει με γυμνό μάτι τα αστέρια. Διαλέγουμε ένα από τα 10 διαμερίσματα με βεράντα πάνω από τη θάλασσα. Διαμονή από 60€. (www.astrolabehotel.gr).
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου