Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τζουζέπε Μπέργκομι


Ο Τζουζέπε Μπέργκομι πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τη σεζόν 1979/80 με τα χρώματα της Ίντερ. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 1999, δίχως ενδιαμέσως να αγωνιστεί σε άλλο σύλλογο!!!

Η αφοσίωσή του στους «νερατζούρι» ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας των τελευταίων! Ο ίδιος, δε, ήταν ο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας με 756 αγώνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 (σ.σ. όταν και τον ξεπέρασε ο νυν αρχηγός των Μιλανέζων, Χαβιέρ Ζανέτι)!

Ο γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου του 1963 άσος σήμερα απασχολείται ως προπονητής της ομάδας Κ-19 της Αταλάντα. Παλαιότερα, δούλεψε ως τεχνικός στις ακαδημίες των Ίντερ και Μόντσα, ενώ υπήρξε και τηλεσχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου για το κανάλι Sky Italia.

Ο Τζουζέπε Μπέργκομι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην άσημη Σεταλέζε. Τα «λαγωνικά» της Ίντερ εντόπισαν γρήγορα το ταλέντο του και τον ενέταξαν στο δυναμικό της ομάδας: εξάλλου, στις 22 Φεβρουαρίου 1981, έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της στο πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος εναντίον της Κόμο (το σχετικό ρεκόρ «έσπασε» ο Γκόραν Σλαβκόφσκι το 2006)!

Κατάφερε, δε, να ξεχωρίσει πολύ γρήγορα και να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα, χάρη στην αποτελεσματικότητα, τον δυναμισμό, και την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι (έχει ύψος 1.84μ. άλλωστε!). Μάλιστα, οι εμφανίσεις του ήταν τόσο καλές, ώστε ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Έντσο Μπεαρζότ... παρέβλεψε το νεαρό της ηλικίας του και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της «σκουάντρα ατζούρα» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, το οποίο, θυμίζουμε, οι Ιταλοί κατέκτησαν (με τον στόπερ της Ίντερ να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά του τελικού κόντρα στη Δυτική Γερμανία)!

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς θητείας του στους «νερατζούρι, ο «Θείος» (όπως είναι το προσωνύμιό του) χάρηκε την κατάκτηση λίγων τίτλων, μιας και όλο αυτό το διάστημα οι συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος παρουσίαζαν πιο ανταγωνιστικά σύνολα.

Συγκεκριμένα, κέρδισε ένα πρωτάθλημα (1989), ένα Κύπελλο (1982) και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας (1989), καθώς και τρία Κύπελλα ΟΥΕΦΑ (1991-94-98). Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι από το 1992 και μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του διετέλεσε αρχηγός των «ιντερίστι». Επίσης, φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα των τελευταίων στις 23 Μαϊου 1999, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του «Καμπιονάτο» εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, κόντρα στη Μπολόνια.

Να αναφερθεί, τέλος, ότι ο Τζουζέπε Μπέργκομι χρίστηκε 81 φορές διεθνής, και σημείωσε έξι τέρματα. Συμμετείχε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα (1982-86-90-98), καθώς και σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1988).
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου