Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΙΕΡΙΑ: Αυτοί είναι καταναλωτές!

 Οι πολίτες της Πιερίας οργανώνονται για να φέρουν στη Κατερίνη φθηνά οπωροκηπευτικά μέχρι 200% φθηνότερα! Σκοπός τους είναι να χτυπήσουν τα Super Market και τους μεσάζοντες.

Με αυτή τη λογική, παρήγγειλαν 20 τόνους πατάτες, προς 2,5 Ευρώ τα 10 κιλά, απευθείας από τον παραγωγό στο Νευροκόπι. Το 70% της παραγωγής πατάτας στο Νευροκόπι παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο, έτσι τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, επικοινώνησαν με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και βρήκαν έναν γεωργό, ο οποίος έχει μεγάλη αδιάθετη ποσότητα πατάτας στην αποθήκη του.




Ζήτησαν από τον γεωργό, ο οποίος είναι κάτοχος άδειας πλανόδιου πωλητή, να φέρει 20 τόνους πατάτες στην Κατερίνη. Συμφωνήσαν να τους πουλήσει τις πατάτες σε σάκους των 10 κιλών στην τελική τιμή των 2,5 Ευρώ το 10κιλο. Το κόστος της μεταφοράς θα επιβαρύνει τον ίδιο τον παραγωγό. Τα δέκα κιλά πατάτες στο Super Market κοστίζουν περίπου 7 ευρώ.



Στη συνέχεια, τα μέλη της ΕΟΔνΠ δημιούργησαν μια διαδικτυακή εφαρμογή ώστε να μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να παραγγείλουν τις ποσότητες πατάτας που επιθυμούν. Μόλις συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αγοραστών, ο παραγωγός θα μεταφέρει στην Κατερίνη τις πατάτες. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός (και μελλοντικά όλοι οι επόμενοι) θα φέρει τις πατάτες σε κάποιον δημόσιο χώρο, όπως πχ ένα παρκινγκ όπου και θα τις παραδώσει απευθείας στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.



Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας διευκρινίζουν πως σε κάθε παραγγελία θα επιλέγεται ένας διαφορετικός παραγωγός έτσι ώστε να βοηθηθούν όλοι.
Ετοιμάζονται να παραγγείλουν  ρύζι και όσπρια με στόχο να αναδείξουν την αισχροκέρδεια σε βάρος του απροστάτευτου πολίτη.
VIA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου