Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιπαρές Επιδερμίδες

επιδερμίδα
Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλες οι γυναίκες με αλαβάστρινη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, με αποτέλεσμα πολλές από εμάς να ταλαιπωρούνται από λιπαρότητα και γυαλάδα, που οφείλονται στην έντονη έκκριση σμήγματος, τα στίγματα και τους ανοιχτούς πόρους.
Σίγουρα δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, αλλά με τα σωστά προϊόντα τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά. Το μακιγιάζ παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς και η πούδρα που θα επιλέξεις για το πρόσωπό σου.

Καταρχήν, θα πρέπει να προσέξεις να μην επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με διάφορα προϊόντα, διότι αυτό μπλοκάρει τους πόρους.
Όταν αγοράζεις τα καλλυντικά σου, θα πρέπει να προσέχεις στη συσκευασία να αναγράφονται τα παρακάτω: «oil free» (ώστε να μην προκαλεί λιπαρότητα), «non comedogenic» (ώστε να μην προκαλεί μαύρα στίγματα) και «ματ αποτέλεσμα» (ώστε να μην αφήνει γυαλάδες στο ήδη ταλαιπωρημένο πρόσωπό σας).
Η επίσκεψη σε κάποιο δερματολόγο κρίνεται επίσης ως απαραίτητη, μιας και εκείνος θα σας προτείνει κάποια προϊόντα, ικανά να αναδομήσουν την επιδερμίδα σας.
Advertisement
Μάσκες καθαρισμού
οι οποίες λειτουργούν σε συνεργεία με τα υπόλοιπα προϊόντα καθημερινού καθαρισμού της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας το βαθύτερο καθαρισμό της.
Χάρη στην εφαρμογή τους μία-δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, απομακρύνουν τη σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους, μειώνουν τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ακμής.
Μάσκες απολέπισης
για την απαλότερη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος, όταν έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητες επιδερμίδες που ερεθίζονται με τη συνηθισμένη μηχανική απολέπιση.
Απλώνονται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, όχι κοντά στα μάτια, και αφού στεγνώσουν, αφαιρούνται σαν αυτοκόλλητο, παρασύροντας μαζί τους νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα.
Μάσκες ενυδάτωσης
για την άμεση ανακούφιση από την έλλειψη υγρασίας στο δέρμα, την επαναφορά της απαλότητας, της ελαστικότητας και της λείας υφής στις πιο ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.
Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, μπορεί να χρησιμοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δέκα ημέρες, στις επιδερμίδες με τάση για ξηρότητα, ενισχύοντας τη δράση των καθημερινών προϊόντων ενυδάτωσης, ή σε περιόδους όπου το δέρμα αφυδατώνεται έντονα, όπως τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με τον ήλιο και τη θάλασσα, ή το χειμώνα που το πολύ κρύο μειώνει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.
Μάσκες με αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση
για τη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, την τόνωση του προφίλ του προσώπου, πριν από μια σημαντική έξοδο ή σε εβδομαδιαία βάση για την καλύτερη αντιμετώπιση, αλλά και πρόληψη των σημείων γήρανσης και κούρασης ύστερα από μια κοπιαστική ημέρα ή πριν από μια σημαντική εμφάνιση.
Μάσκες λάμψης
για τη γρήγορη βελτίωση της όψης του προσώπου.
Οι συγκεκριμένες μάσκες έχουν σύνθεση που περιέχει συστατικά απ’ όλες τις προηγούμενες μάσκες που αναφέραμε, εκτός από τις μάσκες καθαρισμού, και χαρίζουν στην επιδερμίδα λεία και απαλή υφή, λάμψη και φωτεινότητα, μειώνουν την ανάγλυφη υφή των γραμμών και των ρυτίδων.
Είναι από τις μάσκες που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά.
Μάσκες ματιών
για την ανακούφιση τους από το πρήξιμο, τις «σακούλες», τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, στην οποία τις περισσότερες φορές, αντενδείκνυνται η χρήση άλλων μασκών περιποίησης.
Εφαρμόζονται με τη μορφή αυτοκόλλητων ταινιών και θυμίζουν αρκετά τις γνωστές μας κομπρέσες.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου