Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Υλικά για 2-4 άτομα



10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 μεγάλα αβγά
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 κούπα κουβερτούρα ξύσμα
1 κούπα λευκή σοκολάτα ξύσμα
σοκολάτα γάλακτος ξύσμα
1 κούπα ξερά κεράσια
3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
450 γραμμάρια κουβερτούρα


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε πρόχειρα με ένα πιρούνι.


Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο κι ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε ψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.


Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, να απορροφηθεί. Σβήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα ξύσματα από τις σοκολάτες, καθώς και τα ξερά κεράσια.

Καλύπτουμε τον κάδο με μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 νύχτα να σφίξει το μείγμα. Εναλλακτικά, τον αφήνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε μπισκότα και τα αραδιάζουμε με απόσταση μεταξύ τους. Αν έχουμε αφήσει τη ζύμη στην κατάψυξη αντί για το ψυγείο και δούμε ότι δεν είναι τόσο στεγνή, αφού πλάσουμε τα μπισκότα, τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στην κατάψυξη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά στον αέρα, μέχρι τα μπισκότα μου να στεγνώσουν καλά και να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές.
 via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου