Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιούργκεν Κόλερ

Ο Γερμανός Γιούργκεν Κόλερ πρωτόπαιξε επαγγελματικά το 1983, και κρέμασε τα παπούτσια του... 19 χρόνια αργότερα, έχοντας στο μεταξύ αγωνιστεί με ιδιαίτερη επιτυχία εντός και εκτός συνόρων! Θεωρείται, δε, (δικαίως) ως ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που ανέδειξε η πατρίδα του!


Αποσύρθηκε, εξάλλου, το καλοκαίρι του 2002, αλλά με μία... πίκρα! Κι αυτό, διότι στο 31ο λεπτό του τελικού του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μεταξύ Φέγενορντ και Ντόρτμουντ, που είχε διεξαχθεί λίγους μήνες πριν και στον οποίο ο ίδιος συμμετείχε με τα χρώματα της γερμανικής ομάδας, υπέπεσε σε πέναλτυ αντικρίζοντας ταυτόχρονα την κόκκινη κάρτα! Λίγες στιγμές αργότερα, ο Πιέρ φαν Χόιντονκ εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών», ανοίγοντας το σκορ! Δίχως τον 37χρονο τότε στόπερ στη σύνθεσή τους, οι «κιτρινόμαυροι» (αν και πάλεψαν) ηττήθηκαν εν τέλει, με 2-3!

Σήμερα ο γεννημένος στο Λάμπσχαϊμ διεθνής άσος ασχολείται με την προπονητική. Συγκεκριμένα, κοουτσάρει την U-19 της Μπόννερ SC (συλλόγου που μετέχει στις χαμηλές κατηγορίες της Γερμανίας). Στο παρελθόν δούλεψε ως πρώτος προπονητής στις Άλεν, Ντούισμπουργκ καθώς και στην εθνική Ελπίδων της χώρας του, ενώ υπήρξε για ένα διάστημα και αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν.

Ο Γιούργκεν Κόλερ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην TB Γιαν, της γενέτειράς του. Λίγο αργότερα μετακόμισε στη Βάλντχοφ Μάνχαϊμ, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Επιδεικνύοντας τα στοιχεία εκείνα που τον χαρακτήριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του (σ.σ. δυνατός στα μαρκαρίσματα, ανίκητος στον αέρα, αποτελεσματικός, και -το κυριότερο όλων- σταθερός σε απόδοση) δεν άργησε να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα και να «χτίσει» σιγά σιγά το όνομά του.

Το θέρος του 1987 (κι ενώ είχε καταγράψει 95 εμφανίσεις και έξι γκολ με τα «Αγόρια του Βάλντχοφ»), η Κολωνία έσπευσε και τον έκανε δικό της. Ανήκε για δύο χρόνια στο δυναμικό των «τράγων», έχοντας ρόλο πρωταγωνιστικό (57 ματς/δύο γκολ), και κατόπιν μετεγγράφηκε στη Μπάγερν Μονάχου. Με τους Βαυαρούς πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του (το πρωτάθλημα της σεζόν 1989/90), ενώ συμπλήρωσε 55 συμμετοχές (με δύο γκολ). Το 1991 αποφάσισε να ξενιτευθεί: υπέγραψε στην ιταλική Γιουβέντους.

Έμεινε τέσσερα χρόνια στο ρόστερ της «Γηραιάς Κυρίας». Στο διάστημα αυτό, έλαβε μέρος σε 102 αναμετρήσεις, σημείωσε οκτώ τέρματα, και κέρδισε ένα πρωτάθλημα (1995), ένα Κύπελλο Ιταλίας (1995), και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1993)! Ακολούθως, επαναπατρίστηκε, για λογαριασμό της Ντόρτμουντ.

Πιο ώριμος από ποτέ, γίνεται ο ηγέτης της άμυνας της ομάδας της Βεστφαλίας, την οποία οδηγεί στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Γερμανίας (1996-02), ενός Τσάμπιονς Λιγκ (1997), ενός Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (1997) και ενός Διηπειρωτικού Κυπέλλου (1997)! Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2002, όπως προαναφέραμε, ως παίκτης της Ντόρτμουντ, έχοντας φορέσει 191 φορές τη φανέλα της (με 14 γκολ).

Τέλος, ο Γιούργκεν Κόλερ χρίστηκε 105 φορές διεθνής, και έστειλε τη μπάλα δύο φορές στα αντίπαλα δίχτυα. Στέφθηκε με τη «νατσιονάλμανσαφτ» πρωταθλητής κόσμου (το 1990) και Ευρώπης (το 1996).
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου