Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ασπίδα» για την καρδιά το ελαιόλαδο

Tην προστατευτική δράση του ελαιόλαδου και των πολύτιμων συστατικών του ελαιόδενδρου (όπως η ελευρωπαϊνη των φύλλων της ελιάς) επί της καρδιάς, επιβεβαίωσε μελέτη Ελλήνων ερευνητκών στο ερευνητικό και πειραματικό κέντρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ, με τη συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του διάσημου καρδιοχειρουργού δρ. Sir Magdi Yacoub.

«Σύμφωνα με τα  ευρήματα μια κουταλιά ωμό ελαιόλαδο την ημέρα στην σαλάτα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης στα πειραματόζωα κατά 30% και παράλληλα μειώνει κατά το 1/3 την βαρύτητα του εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ ακόμα πιο ισχυρή είναι η επίδραση της στα τριγλυκερίδια» επισημαίνει ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο διακεκριμένος Έλληνας καρδιολόγος και τ. πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιολογίας προσθέτει ότι αυτή η ευνοϊκή επίδραση του ελαιόλαδου αντιστοιχεί με την πρόσληψη (από τα πειραματόζωα) 10 μg και 20 μg της ουσίας ελευρωπαϊνης η οποία υπάρχει κυρίως στα φύλλα της ελιάς.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου