Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα εντυπωσιακότερα αγάλματα του κόσμου

Είναι το σήμα κατατεθέν κάθε χώρας. Εντοπίσαμε τα 9 καλύτερα!

1) Leshan giant Buddha: O γιγάντιος Βούδας έχει υψος 71 μέτρα και βρίσκεται στο Leshan,  China


2) Statue of Maitreya: Έχει ύψος 32 μέτρα και βρίσκεται στην Ινδία. Ολοκληρώθηκε το 2010. 

3) Lord Murugan statue: Έχει ύψος 42,7 μέτρα και βρίσκεται στη Μαλαισία. Ολοκληρώθηκε το 2006.

4) African Renaissance Statue in Dakar: Έχει ύψος 49 μέτρα , βρίσκεται στη Σενεγάλη και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2010. Συμβολίζει τα 50 χρόνια από την ανεξαρτησία της αφρικανικής χώρας. Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τόσο από το κόστος όσο και από τον συμβολισμό του αγάλματος, με τους επικριτές να κάνουν λόγο για μη ισλαμικές φιγούρες.

5) Kannon statue of Narita-san Temple: Έχει ύψος 62 μέτρα και βρίσκεται στην Ιαπωνία. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1981. 

6) Ο μεγάλος Βούδας: Με ύψος κάτι περισσότερο από 88 μέτρα ο Μεγάλος Βούδας του Λινγκ Σαν φτιαγμένος από μπρούτζο, ζυγίζει πάνω από 700 τόνους.

7) Το άγαλμα του Τζέκινς Χαν: Βρίσκεται 54 χλμ μακριά από την Ουλάν Μπατόρ στην Μογγολία. Το άγαλμα έχει ύψος 40 μέτρα και βρίσκεται πάνω σε μία βάση από ατσάλι ύψους 10 μέτρων η οποία στηρίζεται σε 36 κολώνες. Το κόστος του έφτασε τα 4,1 εκάτ. δολάρια.

8) Mother Motherland: Το «Μάνα μάνα γη» βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Είναι 40 ετών και την περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο. Φτάνει τα 102 μέτρα ( 40 μέτρα είναι η βάση) και ζυγίζει 530 τόνους. Το σπαθί που κραδαίνει είναι 16 μέτρα και ζυγίζει 9 τόνους ενώ η ασπίδα είναι 13 μέτρα σε ύψος και 8 σε πλάτος.

9) Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή: εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Στέκεται με απλωμένα τα χέρια σαν να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710μέτρων.  Έχει ύψος 32 μέτρα , ζυγίζει 1.000 τόνους και μάλιστα είναι εγκατεστημένο με τρόπο ώστε να ατενίζει την πόλη του Ρίο. Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου