Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να βοηθήσουμε δικό μας άνθρωπο με κατάθλιψη


Το να προσπαθεί κάποιος να προσφέρει βοήθεια σε αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από κατάθλιψη είναι δύσκολο. Μπορεί να μην γνωρίζει πώς να δράσει. Μπορεί να ανησυχεί πως θα πει λάθος κουβέντες. Ακολουθούν προτάσεις σχετικά με το πώς να προσφέρει κάποιος θετική στήριξη:

Μη ζητάτε από τον δικό σας άνθρωπο να συνέλθει Η κατάθλιψη είναι πραγματική νόσος. Οι άνθρωποι που εμφανίζουν κατάθλιψη δεν μπορούν απλώς να ‘σπρώξουν’ τον εαυτό τους και να αισθανθούν καλύτερα. Η ανάρρωση από την κατάθλιψη, χρειάζεται χρόνο και αγωγή. Σκεφτείτε το. Δεν θα ζητούσατε από κάποιον ασθενή με καρκίνο να συνέλθει από αυτό. Η κατάθλιψη είναι το ίδιο πραγματική νόσος όπως και σοβαρή.   Ακούστε Αυτή τη στιγμή, αυτό που ενδεχομένως χρειάζεται περισσότερο ο δικός σας άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη είναι κάποιον να τον ακούσει. Μην απορρίπτετε τιςανησυχίες του. Μην υποθέτετε ότι γνωρίζετε τι περνά. Απλώς ακούστε.   Ενθαρρύνετε τον αγαπημένο σας να είναι περισσότερο δραστήριος Οι περισσότεροι άνθρωποι με κατάθλιψη απομονώνονται. Η απομόνωση μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση. Έτσι ενθαρρύνετε ευγενικά το φίλο σας να βγαίνει έξω περισσότερο. Προτείνετε να κάνετε πράγματα μαζί. Προσκαλέστε τον άνθρωπό σας έξω για φαγητό ή προτείνετέ του μια βόλτα στη γειτονιά. Μην τον πιέζετε πολύ. Να τον ενθαρρύνετε χωρίς να τον πιέζετε. Μην απαιτείτε. Άνθρωποι με κατάθλιψη αισθάνονται άσχημα όπως είναι. Αν πιέζετε, ο άνθρωπος με κατάθλιψη μπορεί να κάνει περισσότερο πίσω. Έτσι, αν κάποιος φίλος ή αγαπημένος απορρίπτει κάποια πρόσκλησή σας μην πιέζετε την κατάσταση. Αντ’ αυτού δώστε του λίγο χρόνο και στη συνέχεια ρωτήσετε ξανά. Να είστε επίμονος αλλά ευγενικός.   Ενθαρρύνετε το αγαπημένο σας πρόσωπο να συνεχίσει τη θεραπεία Είναι σημαντικό να συνεχίζει ο αγαπημένος σας τη φαρμακευτική αγωγή και να κάνει τακτικά τσεκ απ. Μπορεί να χρειαστεί ενθάρρυνση να τρώει καλά, να κοιμάται αρκετά και να παραμένει μακριά από αλκοόλ και ουσίες. Θα μπορούσατε επίσης να προσφερθείτε να τον συνοδεύσετε στον θεραπευτή ή τον γιατρό του.   Δημιουργήστε σταθερό περιβάλλον Η μείωση του στρες στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει κάποιον με κατάθλιψη. Προσπαθήστε να βάλετε τον αγαπημένο σας σε πρόγραμμα, έτσι ώστε να γνωρίζει τι να περιμένει κάθε μέρα.   Να τονίσετε ότι θα αισθανθεί καλύτεραΛόγω της κατάθλιψης, ο άνθρωπός σας μπορεί να αισθάνεται απελπισμένος. Να τον καθησυχάζετε. Η κατάθλιψη διαταράσσει την αντίληψη που έχει κάποιος για τον κόσμο. Αλλά με τον χρόνο και την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο αγαπημένος σας θα δει πάλι καθαρά τον κόσμο.  
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου