Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βενετία


Στην αρχή νόμιζα ότι είναι μόνο για τους ρομαντικούς, για ατελείωτες βόλτες με τις γόνδολες, για περιπάτους στη γραφική πλατεία του Αγ Μάρκου, για να αγναντεύεις από τη Γέφυρα των Στεναγμών, για να περπατάς χέρι-χέρι με τον αγαπημένο σου στα γραφικά σοκάκια του νησιού Μουράνο…
Μετά όμως έζησα και τη Βενετία του Καρναβαλιού, της άνοιξης και του κεφιού..
Σε αυτή την πόλη δηλαδή πάντα έχεις κάτι για να γιορτάσεις..

Ιδανική εποχή να την επισκεφτείς.. Ο Φεβρουάριος… Ο μήνας του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και του Καρναβαλιου!
Έτσι μπορείτε να απολαύσετε βόλτα με τη γόνδολα σε κάποια από τα 150 κανάλια της, που συνδέονται με 409 γέφυρες, και να ζητήσετε από το γονδολιέρη να σας κατεβάσει σε ένα από τα δεκάδες απίθανα εστιατόρια με εκλεκτό φαγητό θαλασσινών αλλά και πάστα!

Μπορείτε πάντα βέβαια να μετακινηθείτε και με το βαπορέτο, που είναι ένα είδος θαλάσσιου λεωφορείου, ομολογουμένως αρκετά πιο φτηνό από τη γόνδολα.
Ωστόσο, μην ξεχάσετε να αφιερώσετε μια μέρα και σε έναν περίπατο με τα πόδια στα σοκάκια της όμορφης πόλης, που θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε μικρά γουστόζικα μαγαζάκια, για καφέ, ποτό ή γρήγορο φαγητό, ενώ δεν είναι και λίγα τα μαγαζιά που θα συναντήσετε, με εμπόρευμα από τους πιο διάσημους Ιταλούς σχεδιαστές αλλά και απίθανα κοσμήματα, κυρίως χειροποίητα! Μην ξεχάσετε, μαζί με τη νέα σας Prada, να αγοράσετε και μια χειροποίητη μάσκα, απόλυτο και must-buy souvenir από την πόλη του καρναβαλιού!
Την εποχή μάλιστα του Καρναβαλιού, οι πάγκοι με κάθε λογής μάσκες πληθαίνουν, ενώ σχεδόν όλοι οι επισκέπτες κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι, χορεύουν στους δρόμους, πίνουν γελούν και μπαινοβγαίνουν στα δεκάδες μαγαζάκια που διοργανώνουν πάρτυ από τις πρώτες πρωινές ώρες!!
Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις της όπερας θα ήταν για σας μοναδική εμπειρία μια παράσταση στο Gran Teatro la Fenice, ενώ σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε μεζαδάκια και παραδοσιακό κρασί ombra στις παραδοσιακές Βενετσιάνικες μπυραρίες με τα ξύλινα τραπεζάκια!
Must Go, η περιοχή Campo Santa Margheritaarea, η πιο ζωντανή περιοχή της πόλης ειδικά τα βράδια, ενώ στη Fondamenta della Misericordia θα βρείτε όλα τα έθνικ εστιατόρια, καθώς και ένα σωρό μπαράκια για all night long διασκέδαση!
Η Piazza San Marco και η Βασιλική του San Marco, η γέφυρα των Στεναγμών και το λιοντάρι της Βενετίας είναι κάποιες από τις βασικές φωτογραφίες, που πρέπει να πάρετε μαζί σας επιστρέφοντας!
Τέλος μην ξεχάσετε να αφιερώσετε μια μέρα να επισκεφτείτε τα νησάκια της λίμνης Mourano, Burano, Torcello, με ειδικό καραβάκι που θα πάρετε από τη Βενετία. Θυμίζουν πολύ από Ελλάδα, ενώ παράλληλα διατηρούν το αυθεντικό χρώμα της παλιάς Ιταλίας. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε κάποιο εργαστήρι κατασκευής Mourano στο ομώνυμο νησάκι! Θα εντυπωσιαστείτε!
Φορέστε λοιπόν τις μάσκες σας, κρατήστε απ το χέρι τον καλό σας και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με τίτλο Bella Italia!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου