Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου


Μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου
Για να αναδείξετε την ομορφιά σας μέσα από το μακιγιάζ, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε υπ’ όψιν το σχήμα του προσώπου σας και βάση αυτού να βρείτε την κατάλληλη τεχνική για το βάψιμό σας.

Ρίξτε μία προσεκτική ματιά στον καθρέφτη και προσδιορίστε σε ποια κατηγορία ανήκει το πρόσωπό σας, αυτό θα σας βοηθήσει να διαλέξετε το μακιγιάζ έτσι ώστε να αναδεικνύετε τα πιο όμορφα σημεία σας και να καλύπτετε τα πιο αδύναμα.

  • Οβάλ
Αυτό το σχήμα θεωρείται το ιδανικό. Χαρακτηρίζεται από ισορροπημένα χαρακτηριστικά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες διορθώσεις ούτε κάποιο συγκεκριμένο κούρεμα που να το αναδεικνύει. Ο μόνος λόγος να χρησιμοποιείτε μακιγιάζ αν έχετε οβάλ πρόσωπο είναι για να τονίσετε τη φυσική σας ομορφιά. Βγάλτε τα φρύδια σας ακολουθώντας το φυσικό τους τόξο, χρησιμοποιήστε μολύβι χειλιών για να δώσετε την εντύπωση πιο γεμάτων χειλιών, απλώστε το ρουζ σε συγκεκριμένη τροχιά από τα μήλα προς την εξωτερική γωνιά των ματιών.
  • Πρόσωπο διαμάντι
Αυτό το σχήμα προσώπου χαρακτηρίζεται από λεπτό μέτωπο και πηγούνι και πλατιά ζυγωματικά. Για να διορθώσετε το σχήμα και να το κάνετε να πλησιάζει προς το οβάλ, πρέπει να «μειώσετε» οπτικά το πλάτος των ζυγωματικών, χρησιμοποιώντας πιο σκουρόχρωμο make-up στο εξωτερικό μέρος των ζυγωματικών και κατευθύνοντάς το προς την εξωτερική γωνία των ματιών. Στο μέτωπο και στο πηγούνι χρησιμοποιείστε πιο ανοιχτόχρωμο make-up ώστε να δώσετε την εντύπωση μεγαλύτερου πλάτους. Όταν βγάζετε τα φρύδια σας, να προσπαθείτε να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους, ακολουθώντας το φυσικό τους τόξο. Καλύτερα να αποφεύγετε τα φωτεινά κραγιόν.
  • Πρόσωπο καρδιά
Το πλατύ μέτωπο και το αδύνατο πηγούνι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου αυτού. Σ’ αυτή την περίπτωση το ζητούμενο είναι να γίνει πιο πλατύ το πηγούνι και να μειωθεί το πλάτος του μετώπου.
Αυτό θα το πετύχετε αν χρησιμοποιήσετε πιο ανοιχτόχρωμο make-up στο πηγούνι και πιο σκουρόχρωμο στο μέτωπο. Αφήστε τα φρύδια σας παχιά και ίσια ακολουθώντας το φυσικό τόξο, αλλά προσπαθήστε να τα κρατήσετε σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα κραγιόν. Βάλτε ρουζ στα μάγουλα, στο ανώτερο τμήμα τους και θα δώσετε στο πρόσωπό σας μεγάλη γοητεία.
  • Στρογγυλό
Είναι το πιο εύκολο να προσδιοριστεί. Χαρακτηρίζεται από περίπου ίση αναλογία πλάτους και μήκους. Το μακιγιάζ θα πρέπει να δώσει την αίσθηση μάκρους. Όπως με το πρόσωπο διαμάντι, έτσι κι εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο σκουρόχρωμο make-up στις άκρες του προσώπου, στη γραμμή του σαγονιού και κάτω από τα μάγουλα. Βάλτε ρουζ στα μάγουλα και απλώστε το μέχρι τους κροτάφους ώστε να δείχνουν πιο λεπτά. Χρησιμοποιείστε έντονο μακιγιάζ στα μάτια και αφήστε γεμάτα τα φρύδια σας.
  • Τετράγωνο
Το πρόσωπο αυτό αποτελείται από ευθύ μέτωπο με τετράγωνο σαγόνι. Αυτό που πρέπει να πετύχετε με το μακιγιάζ είναι να μαλακώσετε τις γωνίες σας, δίνοντας στο πρόσωπο πιο τρυφερή εμφάνιση.Βάλτε σκούρο make-up στους κροτάφους, στη γραμμή του σαγονιού και στα πλάγια του προσώπου. Μα αυτό τον τρόπο θα συρρικνώσετε το πλάτος του προσώπου. Απλώστε το ρουζ και κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού. Αν μπορείτε να βγάλετε τα φρύδια σας σε στρογγυλά σχήματα θα βοηθήσει πολύ. Διαλέξτε κραγιόν που θα δώσει την εντύπωση γεμάτων χειλιών.
  • Μακρύ
Το ζητούμενο για το στενόμακρο πρόσωπο είναι να φαίνεται πιο στρογγυλό και πιο πλατύ. Αφήστε τα φρύδια σας λίγο παχιά, χρησιμοποιήστε έντονο μακιγιάζ στα μάτια, προσπαθώντας να τα κάνετε να φανούν μεγαλύτερα. Εφαρμόστε eyeliner από το κέντρο του βλεφάρου μέχρι την εξωτερική γωνία των ματιών. Χρησιμοποιήστε κραγιόν που δείχνουν τα χείλη σας πιο γεμάτα. Βάλτε όσο το δυνατόν λιγότερο ρουζ, βεβαιωθείτε πως δεν ξεφεύγει από την εξωτερική γωνία των ματιών και κάτω από την άκρη της μύτης. Χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμο make-up στις άκρες του προσώπου και σκουρόχρωμο στο πηγούνι και στο μέτωπο.
  • Πρόσωπο αχλάδι
Μπορείτε να το αναγνωρίσετε από το λεπτό μέτωπο και τη σχετικά πλατιά περιοχή του σαγονιού. Το ζητούμενο είναι να μακρύνετε το πρόσωπο στο κάτω μέρος του και να δώσετε την αίσθηση πλάτους στο πάνω μέρος.Βγάλτε τα φρύδια σας έτσι ώστε να λεπταίνουν στις εξωτερικές άκρες. Απλώστε το ρουζ κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού. Χρησιμοποιήστε πιο σκουρόχρωμο make-up στις άκρες της περιοχής του σαγονιού.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου