Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χιόνια, κρύο, κατάγματα

Τα σοβαρότερα κατάγματα στα κόκαλα γίνονται κατά την διάρκεια του σκι. Υπάρχουν τρόποι να τα αποφύγουμε; τι πρέπει να κάνουμε τώρα τον χειμώνα όταν θα πάμε εκδρομή στα χιόνια;
Ο  χειμώνας έχει και τα ωραία του .Χιόνια, κρύο, εκδρομές αλλά και ατυχήματα που πολλές φορές μπορεί να αφήσουν αναπηρίες για όλη μας την ζωή. Ο Δρ Πάνος Ευσταθίου, Ορθοπαιδικός Χειρουργός,  αναφέρει ότι “τα κατάγματα και διαστρέμματα  στα πόδια και στα χέρια που μπορεί να γίνουν κατά  την διάρκεια του σκι, είναι τα πιο σοβαρά στην τραυματολογία του ανθρώπου. Οι αναπηρίες που μπορεί να αφήσουν είναι από τις πιο σοβαρές που υπάρχουν” .
Έτσι λοιπόν πριν ξεκινήσουμε την εκδρομή μας θα πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω :

1.    Εάν δεν γνωρίζουμε να κάνουμε σκι θα πρέπει να απευθυνθούμε  σε δάσκαλο πρώτα και όχι να δοκιμάσουμε μόνοι μας να κάνουμε.
2.    Να προμηθευθούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για εμάς και oχι να δανισθούμε τυχαία από κάποιο φίλο τα είδη του σκι (μπότες χιονοπέδιλα κλπ)
3.    Στην αρχή να διαλέξουμε πίστες απλές και όχι με μεγάλη κλήση.
4.    Με την πρώτη αστάθεια καθόμαστε κάτω  και δεν κάνουμε πλάγιες κινήσεις.
5.    Προσαρμόζουμε καλά τις δέστρες στα πόδια .
6.    Πρέπει να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση πριν αποφασίσουμε να κάνουμε σκι.
7.    Να μην απομακρύνεστε από την παρέα σας και τους φίλους σας.
8.    Αν υπάρξει ατύχημα μένετε ακίνητος και περιμένατε για την βοήθεια (καλό  είναι να έχετε μαζί σας ένα κινητό τηλέφωνο)
Όλα τα  παραπάνω πρέπει με προσοχή να τα ακλουθούμε!!
Στην περίπτωση όμως ατυχήματος θα πρέπει να ενεργήσετε  ως εξής:

1.    Εφαρμόστε παγοκύστες για τη μείωση του πόνου και του πρηξίματος.

2.    Λάβετε μέτρα για να προλάβετε τυχόν σοκ. Ξαπλώστε κάτω τον τραυματία, ανασηκώστε του τα πόδια ώστε να είναι περίπου 30 εκ. ψηλότερα από το κεφάλι και καλύψτε τον με ένα παλτό ή μια κουβέρτα. Ωστόσο, ΜΗΝ μετακινήσετε τον τραυματία αν υποψιάζεστε τραύμα στο κεφάλι, τον αυχένα ή την πλάτη.

3.    Ελέγξτε αν ο τραυματίας αναπνέει κανονικά. Αν είναι απαραίτητο, καλέστε το 166 και αρχίστε ασκήσεις ανάνηψης (εάν γνωρίζεται) ή περιορισμού της αιμορραγίας.

4.    Κρατήστε τον τραυματία ακίνητο και ήρεμο.

5.    Εξετάστε τον τραυματία προσεκτικά για ενδεχόμενα πρόσθετα τραύματα.
6.    Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν φθάσει γρήγορα η ιατρική βοήθεια, αφήστε το ιατρικό προσωπικό να αναλάβει τη φροντίδα του τραυματία.

7.    Αν το κόκαλο (οστό) προεξέχει από το δέρμα, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα για να προληφθεί τυχόν μόλυνση. Μην αναπνέετε πάνω από την πληγή και μην δοκιμάσετε να την ψηλαφίσετε. Αν είναι δυνατόν, ξεπλύνετε ελαφρά το τραύμα για να αφαιρέσετε τυχόν βρώμα (χώμα κλπ.), αλλά μην τρίψετε δυνατά ή ρίξετε πολύ υγρό πάνω του. Καλύψτε το με αποστειρωμένους επιδέσμους.

8.    Αν χρειάζεται, ακινητοποιήστε το σπασμένο κόκαλο (οστό)  με νάρθηκα. Πρόχειροι νάρθηκες γίνονται με μια εφημερίδα τυλιγμένη ρολό ή ένα κομμάτι ξύλο. Ακινητοποιήστε την περιοχή πάνω και κάτω από το τραυματισμένο οστό.
 Τελικά το “après ski”και ένας ωραίος καφέ στο Σαλέ είναι ίσως από τα πιο ασφαλή  «σπορ» ! την περίοδο αυτή.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου