Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι πέντε καλύτερες χώρες για να μεταναστεύσετε!

Αν σκέφτεστε να αναζητήσετε την τύχη σας εκτός Ελλάδος, ιδού το Top 5 των ιδανικότερων χωρών για μετανάστευση μαζί με στοιχεία που πρέπει να γνωρίσετε πριν αναχωρήσετε για τη νέα σας ζωή.


Καναδάς: Η «ήρεμη δύναμη»
Μπορεί να βρίσκεται στη σκιά του θορυβώδους γείτονά του, όμως ο Καναδάς είναι «ήρεμη δύναμη». Από τότε που αποσχίστηκε από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς επέλεξε τον δρόμο της ευημερίας βασιζόμενος στις πλούσιες φυσικές του πηγές και τη δημοσιονομική ισορροπία . Έτσι σήμερα είναι από τα πιο πλούσια κράτη του κόσμου και ένας από τους πιο δημοφιλείς τόπους για να μεταναστεύσει κανείς.
Η μακρά ειρηνική παράδοση της χώρας σε συνδυασμό με την οικονομική ευημερία επέτρεψαν στον Καναδά να αναπτύξει ένα από τα ισχυρότερα συστήματα κοινωνικής πολιτικής στον κόσμο. Λόγω της πολιτικής σταθερότητας της χώρας και των οικονομικών της πλεονεκτημάτων (υπηρεσίες, κατασκευή αγαθών), ο Καναδάς αποτελεί ελκυστικό προορισμό για μετανάστευση.
Επιπλέον, η κουλτούρα συμβίωσης των δύο κοινοτήτων της χώρας (αγγλόφωνη, γαλλόφωνη), προσφέρει ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον ανοιχτό στη διαφορετικότητα.

Γερμανία: Η «σιδηρά κυρία»
Aποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανικές δυνάμεις του κόσμου. Η δημοσιονομική πειθαρχία (που εξασφαλίζεται και συνταγματικά) σε συνδυασμό με τις πιέσεις στους μισθούς τα τελευταία χρόνια, έκαναν τη χώρα σε μια περίοδο συστημικής κρίσης να απολαμβάνει αξιοζήλευτους ρυθμούς ανάπτυξης.
Το 2005, η Γερμανία αναθεώρησε το νομικό πλαίσιο για τη μετανάστευση με στόχο να ενθαρρύνει τους εργάτες με υψηλά προσόντα να εγκατασταθούν στο έδαφός της. Η ζήτηση είναι υψηλή για επιστήμονες από τον χώρο των θετικών επιστημών (φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι), μηχανικοί, ακαδημαϊκοί και επιστημονικό προσωπικό. Αν είστε ανειδίκευτοι εργάτες ή εργάτες χαμηλών δεξιοτήτων θα δυσκολευτείτε. Φυσικά για τους Έλληνες, όπως και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες οι περιορισμοί στην ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση είναι ελάχιστοι λόγω της Συνθήκης του Σένγκεν.

Αυστραλία: «All time classic» μεταναστευτικός προορισμός
Η Αυστραλία, όπως και ο Καναδάς προσφέρει μια πολύ εξωστρεφή οικονομία σε συνδυασμό με ένα ισχυρό πλέγμα κοινωνικών παροχών. Οι οικονομικοί και κοινωνικοί της δείκτες την εντάσσουν στις πλέον ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου. Η χώρα, πρώην βρετανική αποικία, παραμένει μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας διατηρώντας τους ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς της δεσμούς της με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η χώρα προσφέρει προγράμματα μετανάστευσης, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε διοργανωθεί διημερίδα στην Αθήνα από την πρεσβεία της Αυστραλίας, λόγω του υψηλού ελληνικού ενδιαφέροντος για εργασία στη χώρα.

Ηνωμένες Πολιτείες: Το (άπιαστο) όνειρο
Αν μια λέξη είναι συνώνυμη με την ταυτότητα μια χώρας, τότε στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών η λέξη «μετανάστευση» αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αμερικανικής ταυτότητας. Χώρα δημιουργημένη εξ ολοκλήρου από μετανάστες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακρά παράδοση στην ανεκτικότητα ενώ η ιδέα του «αμερικανικού ονείρου» εξέθρεψε γενεές γενεών μεταναστών που αναζήτησαν την οικονομική ευημερία σε μια χώρα που θεωρείται ότι μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες σε όλους.
Το διαβατήριο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το πιο περιζήτητο διαβατήριο στον κόσμο με αποτέλεσμα, η απόκτηση της αμερικανικής ιθαγένειας να είναι ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
Αν έχετε συγγενή πρώτου βαθμού που είναι νομίμως εγκατεστημένος ή πολίτης των ΗΠΑ, τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα και ο χρόνος απόκτησης της πράσινης κάρτας και της ιθαγένειας σχετικά σύντομος.
Στην περίπτωση που αναζητάτε την τύχη σας μόνη λύση είναι να εγγυηθεί για σας ο εργοδότης, ο οποίος πρέπει να αποδείξει ότι δεν βρήκε κανέναν Αμερικάνο κατάλληλο για την δουλειά που θα κάνετε ώστε να δικαιολογήσει τις ιδιαίτερες δεξιότητές σας.
Ακόμα ένας τρόπος, είναι να επενδύσετε στην Αμερική τουλάχιστον 500.000 δολάρια ή να συμμετάσχετε στην ετήσια κλήρωση για πράσινη κάρτα, ωστόσο οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά χαμηλές (1 στις 60).

Νορβηγία: Το βασίλειο του Βορρά
Το βορειότερο βασίλειο της Ευρώπης, είναι διάσημο για τα βουνά του, τα περίφημα φιόρδ αλλά και για το υψηλό επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων του, λόγω της ανακάλυψης πετρελαίου τη δεκαετία του 1960. Η χώρα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΖΕΣ ενώ δύο φορές η χώρα απέρριψε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σαν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, οι Έλληνες δεν χρειάζονται βίζα για εγκατάσταση και εργασία στη Νορβηγία, καθώς μπορούν με μια απλή εγγραφή να εγκατασταθούν για διάστημα τριών μηνών στη χώρα και να αναζητήσουν εργασία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου