Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί το πιπέρι προκαλεί φτέρνισμα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όταν εισπνέουμε από τη μύτη πιπέρι, μας προκαλεί φτέρνισμα; Τι συμβαίνει και φτερνιζόμαστε; Ας δούμε λοιπόν!
τι είναι το φτέρνισμα
Αρχικά ας δούμε γιατί φτερνιζόμαστε. Έτσι θα καταλάβουμε και γιατί το πιπέρι μας προκαλεί φτέρνισμα.

Το
φτέρνισμα είναι μία ”αντίδραση” του οργανισμού μας ή ένα αντανακλαστικό, που ενεργοποιείται όταν διεγείρονται οι νευρικές απολήξεις μέσα στο βλεννογόνο της μύτης.

Πιο απλά, όταν μια ουσία ”ερεθίζει” τις άκρες των νεύρων μέσα στη μύτη, τότε ο οργανισμός μας αντιδράει με το φτέρνισμα.


Και γιατί αντιδράει έτσι; Γιατί φτερνιζόμαστε;


Γιατί πολύ απλά ”πιστεύει” ότι αφού ερεθίστηκαν οι απολήξεις αυτών των νεύρων, τότε η ουσία ίσως είναι επικίνδυνη.


Έτσι ο μόνος τρόπος που ξέρει για να την αποβάλλει, είναι το φτέρνισμα!


πιπέρι
Το πιπέρι λοιπον, περιέχει μία ουσία που ονομάζεται πιπερίνη. Αν εισπνεύσουμε την ουσία αυτή, τότε θα ερεθίσει τις απολήξεις των νεύρων του βλενογόνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το φτέρνισμα!

Αν και δεν είναι επικίνδυνη η πιπερίνη, όπως και άλλες ουσίες, από τη στιγμή που ερεθίζουν τις απολήξεις των νεύρων του βλεννογόνου, χτυπάει το καμπανάκι!


Έτσι απλά!


Τώρα, από το στόμα αν εισπεύσουμε πιπέρι(άλλο να το φάμε και άλλο να το εισπνεύσουμε), είναι πολύ πιθανόν να μη φτερνιστούμε, γιατί πολλές φορές θα τύχει να μην έρθει σε επαφή το πιπέρι με τις απολήξεις νεύρων του
βλεννογόνου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου