Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Blogger αντιμέτωπος με ποινή θανάτου

Ο σαουδάραβας δημοσιογράφος και μπλόγκερ Χάμζα Κασγκάρι, ο οποίος κρατείται με την κατηγορία της βλασφημίας λόγω αναρτήσεών του στο Twitter, εξέφρασε ξανά τη μεταμέλειά του, ανέφερε ένα μέλος της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με ένα συγγενή του, ο οποίος δε θέλησε να κατονομαστεί, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Μαλαισία και έπειτα παραδόθηκε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, "επανέλαβε στην οικογένειά του τη μεταμέλειά του", ανέφερε ότι αμάρτησε και ότι έχει μετανιώσει για αυτά που έγραψε.

Στο Twitter είχε γράψει ένα μήνυμα προς τον προφήτη Μωάμεθ την ημέρα της γέννησής του, που φέτος έπεσε στις 4 Φεβρουαρίου.

"Την ημέρα της γέννησής σου, εγώ δεν υποκλίνομαι μπροστά σου, κάποια πράγματα μου αρέσουν σε σένα, όμως κάποια άλλα τα μισώ" έγραψε ο Κασγκάρι.

Ωστόσο, αργότερα είχε γράψει στο Twitter του: "αμάρτησα και ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει και όλοι όσοι προσβλήθηκαν να με συγχωρήσουν".

Στον blogger, ο οποίος εργάζεται για μια τοπική εφημερίδα, θα ασκηθεί δίωξη για "αποστασία" (από το Ισλάμ), ένα έγκλημα που επισύρει την ποινή του θανάτου, είχε γράψει η εφημερίδα Arab News.
via