Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eλαιόλαδο και Ομορφιά

Το ελαιόλαδο, από την εποχή του Ιπποκράτη, φημιζόταν για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες.  Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, όπως η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Κ, οι πολυφαινόλες, η χλωροφύλλη αλλά και τα ιχνοστοιχεία, όπως το νάτριο και το κάλιο, το καθιστούν ένα από τα πιο ενεργητικά έλαια για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά αλλά και για ολόκληρο τον οργανισμό.


ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ

  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3-4 κομμάτια μαστίχα (ακατέργαστη)
1 κομμάτι φυσικό κερί μέλισσας (περίπου 20 gr)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Σε ένα γυάλινο σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων.  ΠΡΟΣΟΧΗ!  Να ζεσταθούν και όχι να βράσουν.  Μπορούμε να κάνουμε την διαδικασία σε ένα πυρίμαχο σκεύος στην ηλεκτρική κουζίνα.  Πριν κρυώσει το μείγμα και σφίξει, το βάζουμε σε βαζάκια αλοιφής.
ΧΡΗΣΗ: Μικροεγκαύματα, ξηροδερμίες, σκασμένα χέρια, πληγές από κατάκλιση.  Βάζουμε λίγη ποσότητα και κάνουμε ελαφρύ μασάζ.  Στα εγκαύματα και στις πληγές από κατάκλιση μπορούμε να βάλουμε την αλοιφή σε αποστειρωμένη γάζα.

  • ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΘΡΕΨΗ
ΥΛΙΚΑ:
50ml λάδι ελιάς
50ml δαφνέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αναμειγνύουμε τα υλικά (θερμοκρασία δωματίου)σε ένα μπολ
ΧΡΗΣΗ: Πριν το λούσιμο, περνάμε το έλαιο στις άκρες των μαλλιών, τυλίγουμε με ζεστή πετσέτα και αφήνουμε το λάδι να δράσει για μισή ώρα.  Μετά λουζόμαστε κανονικά.  Μπορούμε να κάνουμε αυτή την μάσκα σε περιόδους που τα μαλλιά ταλαιπωρούνται περισσότερο (περμανάντ, βαφές, χλώριο, αλμύρα το καλοκαίρι)

  • ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΓΙΑ ΘΡΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
ΧΡΗΣΗ: ΜΑΤΙΑ – Με ένα βαμβάκι βάζουμε γύρω από τα μάτια αγνό παρθένο ελαιόλαδο.  ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΛΕΦΑΡΟ
ΠΡΟΣΩΠΟ – Σε δέρματα ξηρά, μια φορά την εβδομάδα βάζουμε αυτούσιο ελαιόλαδο για μισή ώρα και μετά αφαιρούμε με ειδικό σφουγγάρι ή βαμβάκι που θα είναι βουτηγμένο σε χλιαρό νερό.
ΦΤΕΡΝΕΣ, ΑΓΚΩΝΕΣ – Πριν το ύπνο βάζουμε το λάδι κάνοντας μασάζ.  Μπορούμε να προσθέσουμε σε 50 ml ελαιόλαδο 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας που έχει επουλωτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.
ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΚΕΦΑΛΗΣ – Με ένα απλικατέρ βάζουμε στις ρίζες των μαλλιών χλιαρό ελαιόλαδο κάνοντας και μασάζ και κατόπιν χτενίζουμε με λεπτή χτένα.  Τυλίγουμε τα μαλλιά με σελοφάν για 1 ώρα και μετά λούζουμε κανονικά.

  • peelingPEELING ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΗ: Αναμειγνύουμε 1 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο με αλάτι χοντρό.  Με το μείγμα αυτό τρίβουμε απαλά το πρόσωπο ή το σώμα μας.  Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου