Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι αγαπημένες μας fashion bloggers

Οι αγαπημένες μας fashion bloggers
H Νεφέλη Γεωργαλά έχει μαζί με την αδερφή της Ναταλία το twinfashionblog.com.



Οι fashion bloggers ανά τον κόσμο ασκούν πλέον μεγάλη επιρροή στον χώρο της μόδας, γιατί είναι συνήθως κοπέλες με ιδιαίτερο στυλ, ξεχωριστή ματιά και έντονη προσωπικότητα. Το ντύσιμο τους, τα κομμάτια που επιλέγουν από τις νέες κολεξιόν και η άποψη τους για τους νέες σχεδιαστές επηρεάζουν τους αναγνώστες τους, και σε αρκετές περιπτώσεις η γνώμη τους έχει το ίδιο κύρος με καθιερωμένες style editors των μεγάλων περιοδικών. Στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά έχουμε κι εμείς μερικά blogs που έχουμε πάντα υπόψιν. Πέντε από τις αγαπημένες μας bloggers μας μίλησαν για το ξεκίνημα του blog τους, τη μόδα και τα αγαπημένα τους κομμάτια.


Θάλεια Γελαδάκη
Life in Athens (http://lifeinathens.com/ )
 
Πες μας λίγα λόγια για σένα.
Είμαι 27 χρονών, γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Ιστορία της Τέχνης στο Λονδίνο όπου έμεινα και δούλεψα για 7 χρόνια. Τώρα δουλεύω στον τομέα της διαφήμισης και συγκεκριμένα στο digital marketing,
Πότε και γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις το blog σου;
Το ξεκίνησα το 2009 μετά από περίπου ένα χρόνο που επέστρεψα στην Ελλάδα για να μοιραστώ με περισσότερο κόσμο την δική μου εμπειρία από την Αθήνα, μια πόλη που για 7 χρόνια δεν είχα ζήσει ουσιαστικά. Στη συνέχεια εξελίχθηκε διαφορετικά, καθώς η μόδα άρχισε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου.
Εχεις ένα αγαπημένο σου κομμάτι –ρούχο ή αξεσουάρ- που να είναι το φετίχ σου;
Ενα λευκό σάλι που έχει πλέξει η γιαγιά μου που έχει συναισθηματική αξία, όπως και οι τεράστιες τσάντες.
Πες μας ένα κομμάτι σχεδιαστή που έχεις ήδη ξεχωρίσει για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012.
Θα επέλεγα μακριά φορέματα από Chloe και Prada φούστες.
Ποιοι είναι ο αγαπημένοι σου σχεδιαστές;
Από Ελληνες, τον Δημήτρη Πέτρου για τα απίστευτα προσεγμένα σχέδια και γραμμές που έχουν τα ρούχα του, την Ελευθερία Αραπόγλου με το label Digitaria για την τόλμη της και τις ξεχωριστές της φόρμες στα ρούχα και τον Σωτήρη Γεωργίου για τα αντρικά του και τα πλεκτά του. Από ξένο θα επέλεγα μάλλον τον Stefano Pilati γιατί προσωπικά θεωρώ πως έδωσε μια άλλη πνοή στον Yves Saint Laurent .

Νεφέλη και Ναταλία Γεωργαλά
Twin Fashion (http://www.twinfashionblog.com/ )

Πείτε μας λίγα λόγια για σας.
Νεφέλη: Είμαι 25 και μαζί με την αδερφή μου Ναταλία έχουμε το twinfashion, ένα fashion blog το οποίο αποτελεί μια μικρή αναπαράσταση της καθημερινής μας ζωής. Στα 17 σπούδασα στο St. Andrews για το πρώτο μου πτυχίο στα οικονομικά και στη συνέχεια ολοκλήρωσα το άλλο μου πτυχίο στα Media & Communications στο American College of Greece.
Ναταλία: Εγώ είμαι η Νατ, ή αλλιὠς “baby twin” όπως χαρακτηριστικά με φωνάζει η Νεφέλη και τα τελευταία 4 χρόνια ζω στο Λονδίνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον τελευταίο χρόνο των σπουδών μου στο ιταλικό κολέγιο μόδας Istituto Marangoni στον τομἐα του Fahion Business και από Σεπτέμβριο θα βρίσκομαι στην πόλη των ονείρων μου, τη Νέα Υόρκη για το μεταπτυχιακό μου.

Γιατί αποφασίσατε  να ξεκινήσετε το blog ;
Νεφέλη: Τον περασμένο Οκτώβριο καθόμουνα στο σπίτι χαζεύοντας τις καινούριες collection sto style.com, μου ήρθε η έμπνευση και έγραψα το πρώτο blog post: ένα άρθρο που εξηγούσε το πώς επηρεάζουν τα ψηλά τακούνια το styling, αλλά και τη συμπεριφορά των γυναικών. Πήρα αμέσως τη Ναταλἰα τηλέφωνο και της είπα ετοιμάσου, ξεκινάμε!
Eχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Ελλάδα για το fashion blogging;
Πιστεύουμε πως γίνεται σημαντική προσπάθεια τον τελευταίο καιρό, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα η κατάλληλη στήριξη από την ελληνική βιομηχανία της μόδας – κάτι που φυσικά λειτουργεί κατά και των δύο πλευρών λαμβάνοντας υπόψη τις επιτυχείς συνεργασίες διεθνών περιοδικών και οίκων μόδας με bloggers του εξωτερικού.
Εχετε κάποια ρούχα φετίχ;
Τα jean σορτσάκια είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ, όλες τις εποχές του χρόνου. Μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ποικίλα στυλ και τα αποκαλούμε life-saving pieces!
Ποια είναι η τάση της μόδας που δεν πρόκειται να υιοθετήσετε ποτέ;
Τις midi (μέχρι το γόνατο) φούστες και τα kitten heels.
Τι λάθος κάνουν οι Ελληνίδες στο στυλ τους;
Δυστυχώς κάποιες φορἐς ενώ θέλουν, δεν καταφέρνουν να προσαρμόσουν την εκάστοτε τάση στο προσωπικό τους στυλ.
Eχετε ξεχωρίσει κάποια κομμάτια για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012;
Τα γεωμετρικά “boxy” jackets του οίκου Balenciaga, αλλά και τα υπέρογκα «shark tooth» κολιέ του Givenchy.
Aγαπημένοι σχεδιαστές;
Νεφέλη: Δημήτρης Πέτρου και Deux Hommes, γιατί και οι δύο αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την παριζιάνικη φινέτσα, συνδυάζουν μοναδικά το commercial με το avant garde, και το εξαιρετικό ανδρόγυνο στυλ και clean cut γραμμές.
Ναταλία: Celia D. γιατί τη θεωρώ πριγκίπισσα του boho chic .
Από ξένους σχεδιαστές αγαπημένος και των δύο μας είναι ο Christophe Decarnin, τέως creative director του οίκου Balmain, αλλἀ και ο αντικαταστἀτης του Olivier Rousteing, γιατί τα κομμάτια τους αντικατοπτρίζουν απόλυτα το προσωπικό μας rock-chic στυλ.
Ποιο άτομο από το χώρο της μόδας θαυμάζετε και γιατί;
Από άντρες, τον Karl Lagerfeld, γιατί εκτός από μέγας μόδιστρος και ιδιοφυΐα της μόδας, είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Όσον αφορά τις γυναίκες, την Kate Moss, γιατί έχει αποδειχθεί διαχρονική αξία στον κόσμο της μόδας.


Κατερίνα Καρατσώλη
Margaret Cruzemark (http://margaretcruzemark.blogspot.com/ )
 
Πες μας λίγα λόγια για σένα.
Κατάγομαι από την Βόρεια Ελλάδα, εργάζομαι στο ιστορικό κέντρο της  Αθήνας και μένω στα Νότια Προάστια. Μου αρέσουν οι Cure, το Coachella festival, τα ποτά του Θανάση στο Baba Au Rum, τα iPhones και η Αθήνα πολύ νωρίς το πρωί.
Πότε και γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις το blog σου;
Το blog το ξεκίνησα τον Ιούνιο του 2010 ορμώμενη από τη διάθεσή μου να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό από αυτά που έβλεπα καθημερινά στους δρόμους.
Eχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Ελλάδα για το fashion blogging;
Αυτό όμως που κυρίως έχει αλλάξει είναι το επίπεδο του στυλ και της αισθητικής. Τα fashion blogs πια δεν επικεντρώνονται μόνο στη μόδα, αλλά προσπαθούν να ανακαλύψουν και να προβάλουν νέες ιδέες και τάσεις για το σύγχρονο lifestyle.
Τι σημαίνει μόδα για σένα;
Μόδα σημαίνει δημιουργία και ομορφιά. Η δημιουργία όπως προβάλλεται στις πασαρέλες και στα editorial μόδας, αφομοιώνεται από τον κάθε άνθρωπο, εξωτερικεύοντας έτσι στοιχεία του χαρακτήρα του.
Τι λάθος κάνουν οι Eλληνίδες στο στυλ τους; Τι θα τους πρότεινες;
Το μεγαλύτερο λάθος τους είναι ότι προσπαθούν πάρα πολύ να  προβάλουν μια υπέρμετρη σεξουαλικότητα.
Ενα κομμάτι σχεδιαστή που έχεις ήδη ξεχωρίσει για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012;
Ξεχωρίζω τα φορέματα του Dries Van Voten για τα υπέροχα μοτίβα τους και την πολύ απλή γραμμή τους.
Aγαπημένοι σχεδιαστές;
Ο Γιώργος Ελευθεριάδης γιατί μου αρέσουν οι απλές γραμμές των ρούχων του, τα υφάσματα, τα υλικά και τα χρώματα που χρησιμοποιεί σε κάθε κολεξιόν του, τα παπούτσια που σχεδιάζει αλλά και το γεγονός ότι διατηρεί χαμηλό προφίλ ενώ είναι ένας σπουδαίος δημιουργός. Για τους ίδιους σχεδόν λόγους ξεχωρίζω τον Alber Elbaz και τα ρούχα που σχεδιάζει για τον οίκο Lanvin. 
Ποιο άτομο από το χώρο της μόδας θαυμάζεις και γιατί;
Την Diana Vreeland. Την θεωρώ «ιέρεια» της μόδας.


Ελενα Πάκου
Life Full of Fashion (http://www.lfof.gr/ )

Πες μας λίγα λόγια για σένα.
Είμαι 23, μένω στην Κηφισιά, έχω σπουδάσει επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πάντειο, πάντα πίστευα ότι θα γίνω μπαλαρίνα αλλά δουλεύω ως style editor.
Πότε και γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις το blog σου;
Ήταν μια πολύ αυθόρμητη απόφαση. Διάβαζα ξένα fashion blogs και απλά κάποια στιγμή είπα να κάνω κι εγώ το δικό μου fashion ημερολόγιο.
Πες μας ένα αγαπημένο σου κομμάτι –ρούχο ή αξεσουάρ- που είναι το φετίχ σου.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, τα καπέλα, τα statement κολιέ και τα μεγάλα δαχτυλίδια.
Ενα κομμάτι σχεδιαστή που έχεις ήδη ξεχωρίσει για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 201;
Μου άρεσε πολύ όλη η συλλογή του οίκου Mulberry, τα Charleston φορέματα του οίκου Gucci, αλλά και οι πλατφόρμες του οίκου Burberry.
Πες μας ένα αγαπημένο σου έλληνα σχεδιαστή και έναν ξένο, καθώς και τους λόγους που τους επιλέγεις.
Θα ξεκινήσω με τον ξένο, που μου είναι πιο εύκολο. Λατρεύω τον Karl Lagerfeld. Με ενθουσιάζει πολύ γιατί στην κυριολεξία ζει γι αυτό που κάνει, δεν με απογοητεύει ποτέ και έχει πάντα νέες ιδέες όσες συλλογές και αν σχεδιάζει. Από τους Eλληνες δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο έναν. Δημήτρης Πέτρου, Delight, Σωτήρης Γεωργίου, Γιώργος Ελευθεριάδης, είναι όλοι μοναδικοί.
 πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου