Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Food Matters-"Είσαι ό,τι τρως!"

Μη χάσετε αυτό το ντοκυμαντέρ που μας εξηγεί τη σημασία της τροφής στην υγεία μας σήμερα. Πως αρρωσταίνουμε από την τροφή και πως μπορούμε να θεραπεύσουμε τις σοβαρότερες ασθένειες απλά αλλάζοντας τη διατροφή μας!

Η σοφή φράση του Ιπποκράτη πραγματικά αντικατοπτρίζει την σημασία της καλής διατροφής και δίαιτας στην ποιότητα ζωής μας.
Το Σούπερμαρκετ:
Σύμβολο του υψηλού επιπέδου ζωής σήμερα. Αυτά τα προϊόντα έρχονται από φάρμες κι αγροκτήματα ανεξάρτητα απ' την απόσταση και την εποχή. Είναι αποτέλεσμα μίας θαυματουργικής γεωργίας, που διαφυλάσσει τη φρέσκια ποιότητα καθόλη τη διαδρομή μέχρι το τραπέζι σας.
Πόσο παλιά είναι η τροφή σας;
Αν το σκεφτείτε, η τροφή σας, στην καλύτερη περίπτωση ταξιδεύει γύρω στα 2.500 με 3.000 χλμ. πριν να φτάσει σε σας και είναι τουλάχιστον μίας εβδομάδας.
Που γεννά το επόμενο ερώτημα:
Πόση θρεπτική αξία αντλείτε από τροφή που είναι τουλάχιστον πέντε ημερών;


Αν είστε τυχεροί, αντλείτε ίσως ένα 40% απ' αυτήν που έχετε ανάγκη.
Σχεδόν κάθε τροφή που θα βρείτε στα καταστήματα μίας μεγαλούπολης έχει επεξεργαστεί, έχει φτάσει καθυστερημένα στα καταστήματα πολύ συχνά οι θρεπτικές ουσίες έχουν εκφυλιστεί ή εξαφανιστεί απ' την τροφή μέχρι να φτάσει στο πιάτο.
Επισκεφθείτε το website της ταινίας και τη σελίδα τους στο facebook για περισσότερες πληροφορίες και μην αμελήσετε να την παρακολουθήσετε κερδίζοντας την ευκαιρία να βελτιώσετε τη ζωή σας!
Σκηνοθεσία: James Colquhoun, Carlo Ledesma
Χώρα παραγωγής: Australia
Δείτε ολόκληρο το Ντοκιμαντέρ FOOD MATTERS με Ελληνικούς Υπότιτλους

FOOD MATTERS [Greek subs] from ΕΛΛΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟS on Vimeo.
via