Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Η Ferrari παρουσίασε την F2012

20120204 013326 Formula 1: Η Ferrari παρουσίασε την F2012
Η Ferrari πραγματοποίησε την παρουσίαση του μονοθεσίου της για τη σεζόν 2012 από το Μαρανέλο, μέσω της ιστοσελίδας της το πρωί της Παρασκευής (3/2).
Η F2012, όπως ονομάζεται, είναι το πρώτο μονοθέσιο που κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του νέου τεχνικού διευθυντή της ιταλικής ομάδας, Πατ Φράι.

Οι διαφορές σε σχέση με την προκάτοχό της είναι ορατές ακόμα και με γυμνό μάτι, καθώς η Scuderia επέλεξε φέτος μια πιο τολμηρή προσέγγιση στη σχεδίαση.
Από τα χαρακτηριστικά της F2012 ξεχωρίζει το σκαλοπατάκι που συνδέει το ρύγχος με το υπόλοιπο αμάξωμα στο ύψος της μπροστινής ανάρτησης – μια λύση που χρησιμοποίησε και η Caterham για το δικό της μονοθέσιο, το οποίο αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, προς συμμόρφωση του νέου κανονισμού που μειώνει το μέγιστο ύψος της μύτης.
Η F2012 διαθέτει, επίσης, διπλό αεραγωγό ακριβώς πίσω από το κόκπιτ, ακολουθώντας το παράδειγμα της McLaren MP4-27, ενώ το ντιζάιν των πλαϊνών αεραγωγών δείχνει αρκετά πιο πολύπλοκο σε σχέση με πέρυσι.
Το μονοθέσιο της Ferrari ήταν προγραμματισμένο να κάνει shakedown στο Φιοράνο αργότερα μέσα στη μέρα, ωστόσο τα πλάνα ματαιώθηκαν λόγω του χιονιού που έχει καλύψει την πίστα.