Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Απαγόρευση συστήματος της Renault

Formula 1: Απαγόρευση συστήματος της RenaultΠολλά είχαν ακουστεί για το νέο σύστημα της Lotus (πρώην Renault), το οποίο ρυθμίζει το ύψος του μονοθέσιου κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος.
Τελικά η FIA ενημέρωσε όλες τις ομάδες με έγγραφό της, ότι η συγκεκριμένη καινοτομία θεωρείται παράνομη και δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012.

Αν και αρχικά λέγεται ότι είχε δοθεί το «πράσινο φως» για τη χρήση αυτού του συστήματος, τελικά ήρθε η απαγόρευσή του. Η Renault το είχε πρωτοπαρουσιάσει κατά την διάρκεια των δοκιμών νέων πιλότων πέρυσι στο Αμπου Ντάμπι και έκτοτε μερικές ομάδες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Λέγεται, μάλιστα ότι η Ferrari μετά από αυτή την εκδήλωση, είχε ετοιμάσει μια δική της εκδοχή και την είχε υποβάλλει στην FIA για έγκριση.
Πλην όμως των ομάδων που είδαν θετικά την καινοτομία αυτή, υπήρξαν κι άλλες που την είδαν επικριτικά και έσπευσαν να υπενθυμίσουν την FIA ότι αποτελούσε παράβαση των κανονισμών.
Το συγκεκριμένο σύστημα είναι μηχανικό και στην ουσία ρύθμιζε εμπρός το ύψος του μονοθεσίου κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος στις στροφές, προσφέροντας καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και σταθερότητα, αντίστοιχα.
πηγή