Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το καλύτερο street food στην Κωνσταντινούπολη


Photo: credit visualphotos.com
Καθώς κατεβαίνεις την οδό Istiklal -τον κεντρικό εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σα να λέμε τη δική μας Ερμού- θα πετύχεις άπειρα μαγαζάκια κατά μήκος του δρόμου που θα κάνουν τον ουρανίσκο σου να αναστενάξει αν δοκιμάσεις το συγκλονιστικό street food που σου προσφέρουν.




Και σε καλή τιμή μάλιστα. Για παράδειγμα πίσω από το λύκειο Galata Saray (προσοχή δεν έχει σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα) βρίσκεται το εκπληκτικό Sabirtasi’s İçli köfte. Εκεί δοκίμασα το İçli köfte, το οποίο έχει μέσα πλιγούρι, κιμά, κρεμμύδι και μαϊντανό, όλα αυτά μέσα σε ζύμη που θυμίζει τη ζύμη που φτιάχνουν τα πιροσκί, και κάνει μόνο 5 τούρκικες λίρες δηλαδή κάπου στα 2.5 ευρώ.

Photo: courtesy istanbuleats.com
Photo: Θοδωρής Κανελλόπουλος
Συνεχίζοντας προς τα κάτω, κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το Pera Museum θα βρεις ανάμεσα σε πολλά ακριβά και fancy εστιατόρια το πιο συγκλονιστικό μαγαζί με street food σε όλη την Πόλη. Το Canim Cigerim έχει ένα μικρό και πολύ συγκεκριμένο μενού το οποίο δεν έχει ντονέρ, κεμπάπ ή άλλα τέτοια κλασικά και τουριστικά φαγητά που θα περίμενες να συναντήσεις στο τουριστικό Beyoglu. Το μικρό του μενού περιλαμβάνει κοτόπουλο και συκωτάκια φρέσκα από αρνί και μοσχάρι. Όλα αυτά σε σούβλες, ψημένα όλα μαζί. Στο full menu για το οποίο θα δώσεις 18 τούρκικες λίρες (9 ευρώ) θα δεις να προσγειώνονται στο τραπέζι σου παρέα με τις 10 καυτές σούβλες και διάφορα άλλα πιάτα για να φτιάξεις το δικό σου σουβλάκι /φαχίτας. Ένα πιάτο με πολλές μικρές πίτες, ένα πιάτο με ρόκα, ένα με κόκκινη σάλτσα και ρόδι, ένα με ψητά κρεμμύδια, ένα πιάτο με μέντα, ένα με ψητές πιπεριές, ψητές ντομάτες κι ένα με φρέσκο κρεμμύδι και καλαμπόκι. Είναι ίσως ότι πιο νόστιμο έχω φάει τους τελευταίους μήνες, ενώ η διαδικασία του να φτιάξεις μόνος τις πίτες, να τις γεμίσεις και να τις κλείσεις κάνουν την εμπειρία μοναδική.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου