Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα «υπερ-ασπιρίνη» καταπολεμά 11 τύπους καρκίνου

Έναν νέο τύπο «σούπερ» ασπιρίνης με εντυπωσιακές αντικαρκινικές ιδιότητες ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο «City College» της Νέας Υόρκης.

Δοκιμές που διεξήχθησαν σε ποντίκια έδειξαν ότι το νέο φάρμακο, που ονομάζεται «ασπιρίνη NOSH» βοηθά στην καταπολέμηση 11 τύπων καρκίνου, μεταξύ των οποίων τον καρκίνο του εντέρου, των πνευμόνων, του στήθους, του προστάτη του παγκρέατος, καθώς και τη λευχαιμία.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το φάρμακο συρρίκνωσε κατά 85% ανθρώπινους καρκινικούς όγκους του παχέος εντέρου που εμφυτεύτηκαν σε ποντίκια, χωρίς μάλιστα να προκαλέσει παρενέργειες.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Khosrow Kashfi, η επιτυχία της πρωτοποριακής ασπιρίνης έγκειται στο ότι είναι πάρα πολύ δραστική, με πολύ περιορισμένα σημάδια τοξικότητας και χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.
Προηγούμενες έρευνες που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης  υποστηρίζουν ότι η μακροχρόνια πρόσληψη ασπιρίνης σε χαμηλές δόσεις μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου.
Ωστόσο, οι επιστήμονες που αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ερευνών προειδοποιούν ότι η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει στομαχικό έλκος, κυρίως στους ηλικιωμένους.
Σημειώνεται ότι η ασπιρίνη NOSH βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα αργήσουν πολλά χρόνια ακόμα.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου