Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 24 & 25 Μαρτίου

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» και το «Μελωδικό Καράβι» παρουσιάζουν τον συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, στις 8.30 το βράδυ.
"Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς", θα είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει ο διακεκριμένος δημιουργός, Σταμάτης Σπανουδάκης, στην οποία θα παρουσιάσει τις πιο αγαπημένες επικές και θρησκευτικές μελωδίες του, που τον ανέδειξαν ως συνθέτη της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας.

  Η συναυλία έρχεται σε μια περίοδο που οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες χρειάζονται όραμα και ανάσα υπερηφάνειας, συνδυάζοντας ιδανικά το διπλό θρησκευτικό μήνυμα της Εθνικής Γιορτής και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

  Η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», με πρώτο βιολί τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μαζί με τη μεικτή και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, συμπράττουν επί σκηνής σε μια μουσική γιορτή της αληθινής δημοκρατίας, που λεγόταν, λέγεται και θα λέγεται παντοτινά Ελλάδα.

  Μαζί, οι μουσικοί που χρόνια τώρα έχουν γίνει «κομμάτι απ´ την ψυχή» του Σταμάτη Σπανουδάκη: o Πάνος Κατσικιώτης στα τύμπανα, ο Νίκος Χατζόπουλος στο κοντραμπάσο, ο Ντίνος Γεωργούντζος στο πιάνο και τα πλήκτρα, και ο Στέφανος Λαρεντζάκης στα κρουστά. Σε μια ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας οι πρωτοψάλτες Γιώργος και Κωνσταντίνος Μπιλάλης θα μας μεταφέρουν στην καθ' ημάς ανατολή.

  Με σύστημα υπερτιτλισμού
Για να συμμετέχει το κοινό σε όλα τα τραγούδια, ο Σταμάτης Σπανουδάκης φρόντισε κατά τη διάρκεια της συναυλίας να λειτουργεί ειδικό σύστημα υπερτιτλισμού με τους στίχους των τραγουδιών.

  Ο ίδιος ο δημιουργός εμπνεύστηκε από συγκεκριμένες εικόνες και στίχους του έργου του, για να δώσει μια μοναδική διάσταση και χαρακτήρα στην συγκεκριμένη παράσταση:
«Αλέξανδρος, Ηφαιστίων, Βουκεφάλας, η Ελλάδα αγκαλιάζει την Ανατολή, τα Ευαγγέλια γράφονται στα Ελληνικά.
Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, Βόσπορος, Πόλη γλυκιά, Μαύρη Τρίτη, Τέσσερα Βήτα, η Ελλάδα σώζει και δημιουργεί την Ευρώπη.
Πλαστήρας, Σαϊτάν Ασκέρ, Παρίσι της Ανατολής, Σμύρνη, φωτιά, καταστροφή, η Ελλάδα που ξεχνάει τα παιδιά της.
Κυρά Δέσποινα, Υπέρμαχος, Θάλασσα μου, Βασίλισσα των ουρανών, που η Ελλάδα κυλάει απ´ τα μάτια Σου.
Όσα γίνανε, δεν ξεγίνονται, ούτε ξεχνιούνται. Είναι η δύναμη που ζητάμε τώρα, είναι η ελπίδα που είναι κρυμμένη στο αύριο. Γιατί είναι όλα "κομμάτια απ´την ψυχή μας"».
«Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς,
εσύ που χάραξες τους δρόμους,
τη φωνή σου να βρεις ζητάς».
Πού θα αγοράσετε εισιτήρια
Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, και Ομήρου 8, στα τηλ. 210 7282333 και 210 7282367 (για ομαδικές κρατήσεις), και online στο www.megaron.gr.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 € (φοιτητικά), 20 € (Ζώνη Γ), 32 € (Ζώνη Β), 47 € (Ζώνη Α) και 75 € (Διακεκριμένη Ζώνη).

  Λίγα λόγια για τον Σταμάτη Σπανουδάκη
Είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συνθέτες της χώρας μας. Έχει κυκλοφορήσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει τραγούδια που ερμήνευσαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, αλλά και μουσική για γνωστές ταινίες, όπως οι "Νύφες" του Παντελή Βούλγαρη.

  Από το 1995 επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην ορχηστρική μουσική, που βασίζεται σε ιστορικά και θρησκευτικά ελληνικά θέματα, η οποία έχει τεράστια απήχηση στο κοινό, αφού όλοι του οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί ή πλατινένιοι.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου