Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3ο Ημιμαραθώνιος "ΔΙΟΝ"



Περισσότεροι από 800 δρομείς συμμετείχαν στον 3ο Ημιμαραθώνιο "ΔΙΟΝ"

ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και από την Κύπρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής ο 3ος Ημιμαραθώνιος "ΔΙΟΝ", που διοργάνωσε ο  Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ" σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου - Ολύμπου.

800 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών στον Ημιμαραθώνιο, στους Σχολικούς Αγώνες Δρόμου(1000 μ.) και στον περιπατητικό αγώνα έτρεξαν σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με φόντο τον Όλυμπο, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες με τον κόσμο να τους καταχειροκροτά, τόσο κατά μήκος της, όσο και στον τερματισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιπατητικός αγώνας ήταν φέτος αφιερωμένος στη μνήμη του αθλητή και μέλους του συλλόγου Σωτηρίου Ζγιάλτου.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε από τον αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο  Φαρμάκη και από την Αντιδήμαρχο Μαρία Τσιμήτρη. Ο κος Φαρμάκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το οργανωτικό μέρος του αγώνα, που όπως τόνισε: "είναι ένα αθλητικό γεγονός που προστίθεται στην αλυσίδα των διοργανώσεων του Δήμου στον αθλητικό τομέα και τείνει να γίνει θεσμός".
 
Από την πλευρά της η κα Τσιμήτρη υπογράμμισε μεταξύ άλλων:"Ο σημερινός αγώνας στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του Δίου".

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΣ

 Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου "ΖΕΥΣ" Χρήστος Μυστρίδης επισήμανε χαρακτηριστικά: "Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ τον Δήμο Δίου- Ολύμπου και όλους τους εμπλεκόμενους εθελοντές με τη διοργάνωση για την συμβολή τους στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή της".


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Μυστρίδης στην παρουσία στον αγώνα πολυμελούς αποστολής από τον αδελφοποιημένη με τον "ΖΕΥΣ", Παγκύπρια Ένωση Δρομέων Κύπρου" Περικλής Δημητρίου": "Εγκαινιάσαμε πρόσφατα μια ουσιαστική συνεργασία με τους αδελφούς μας Κυπρίους, που ήδη τα πρώτα της αποτελέσματα είναι απτά σε επίπεδο αθλητικό, πολιτιστικό και έπεται συνέχεια"σημείωσε.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ  

Με συγκινητικά λόγια για την παρουσία της αποστολής της Παγκύπριας Ένωσης Δρομέων στο Δίον μίλησε ο πρόεδρος της Σωκράτης Σωκράτους:"Είναι μεγάλη η  τιμή και η συγκίνησή μας που λαμβάνουμε μέρος σε έναν αγώνα που η διαδρομή του είναι ιστορική, προσκεκλημένοι των αδελφών μας του συλλόγου "ΖΕΥΣ". Στέλνουμε από εδώ μήνυμα ειλικρινούς αγάπης και συνεργασίας" ανέφερε σχετικά.


Αφετηρία  και τερματισμός του κυρίως αγώνα ήταν το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον.

Ουσιαστική στην επιτήρηση και ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν η συμβολή εκατοντάδων εθελοντών, μελών  συλλόγων, αλλά και απλών πολιτών.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό υπήρχαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα την εξέλιξη του παρακολουθούσε γιατρός.Σταθμοί νερού λειτουργούσαν σε πολλά σημεία της διαδρομής, ενώ στον τερματισμό οι διοργανωτές φρόντισαν να υπάρχουν νερά, χυμοί, φρούτα καθώς και πλούσιος μπουφές.Τα αποτελέσματα του αγώνα εξέδωσε έγκαιρα και έγκυρα ο Σύλλογος Κριτών Στίβου  Πιερίας -Ημαθίας.

Πέρα από τις απονομές στους νικητές, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα έλαβαν από τους διοργανωτές όλοι οι συμμετέχοντες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΩΝ

1ος ΠΑΡΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ(ΤΡΙΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ)με χρόνο 1.10.28
2ος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ(ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) με χρόνο 1.13.07
3ος ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ(ΦΙΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ) με χρόνο 1.14.04

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(ΣΔΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)  με χρόνο 1.29.52
2η ΜΑΛΙΜΠΟΡΣΚΑ ΙΡΕΝΑ  (ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) με χρόνο 1.33.58
3η ΝΤΟΒΑ ΕΛΕΝΗ(ΑΝΕΞΑΡΤ.) με χρόνο 1.34.09                        

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου