Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Anna Kournikova : Η γυναίκα που έκανε διάσημο το τέννις

Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως είναι η γυναίκα που έκανε διάσημο το τένις.
Έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς παίκτης του και μάλιστα πολλών αστέρων, ούτε θα πρέπει να έχει τις δεξιότητες δολοφόνου, για να  έχει θανατηφόρο ιό στο διαδίκτυο με το όνομα του!


Η Anna Kournikova έχει αποδείξει πως είναι η θεά όλων στα γήπεδα. Είχε τη δύναμη να τα γεμίζει με κόσμο για να τη δουν και να κάνει χιλιάδες άντρες να μην τραβούν τα μάτια τους από πάνω της. Πόσες γυναίκες μπορεί να χρεωθούν με τον άθλο αυτό;

Έχει ανακυρηχθεί ως η πιο καυτή αθλήτρια τις χρονιές 1998, 2000, 2002, and 2003.

Ανδρικά περιοδικά την έχουν συμπεριλάβει στις σελίδες τους ως την πιο καυτή γυναίκα του πλανήτη. 
Με όπλο το σεξαπίλ της έχει καταφέρει να πουλήσει δεκάδες ημερολόγια και να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα θέματα πώλησης των περιοδικών στα οποία φιγουράρισε.

Τουρνουά που δεν είχαν την Kournikova στη λίστα παικτών τους είχαν 30% λιγότερη συμμετοχή από αυτά που την είχαν.

Η καριέρα της στο τένις ξεκίνησε από την Ιταλία όταν ήταν μόλις 14 ετών. Στις 22 Νοεμβρίου το 1999 αποτελούσε το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ήταν η νεαρότερη νικήτρια ματς στο Fed Cup. Μετά από τη δεκάχρονη παραμονή στο τένις, κατάφερε να νικήσει τέσσερις συνεχόμενες φορές σε τουρνουά και μάλιστα να βγάλει νοκ άουτ ισχυρούς αντιπάλους στο άθλημα.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα είχε βγει πρώτη.

Δυστυχώς, είχε υποστεί βλάβες από το 2000, έτος που την ανάγκασε τότε να αφήσει για λίγο τα γήπεδα. Το 2003 στην Αυστραλία, είχε μολυνθεί στην οσφυϊκή χώρα, πράγμα που την ανάγκασε να αποχωρήσει από το Wimbledon οριστικά.

Οι τελευταίοι της ατομικοί τελικοί ήταν στο Όκλαντ, στο Τόκιο, στο Ακαπούλκο, στο Σαν Ντιέγκο και το κινέζικο open.

Το 2002, αναφέρθηκε η περιουσία της ανέρχονταν στο ποσό των  $ 10 εκατομμυρίων δολλαρίων. Είναι η πιο πολυφωτογραγημένη αθλήτρια,  χρόνια. Λέγεται ότι η Adidas της έδωσε το αστρονομικό ποσό των 3 εκατομμυρίων δολλαρίων για να φοράει τα ρούχα της.

Φήμες κατά καιρούς, τη θέλουν να έχει προσάψει σχέσεις ή και να χει παντρευτεί γνωστούς και πλούσιους άνδρες της show biz. Μάλιστα, έχει κοσμήσει τις εφημερίδες, χάρη στις σχέσεις της με τους παίκτες του χόκεϊ, Pavel Bure και Fedorov αλλά και το ρομαντικό αστέρα της ποπ, Enrique Iglesias.

Ο πατέρας της, ήταν λέκτορας στο πανεπιστήμιο Αθλητισμού στη Μόσχα και μερικής απασχόλησης προπονητής του τένις. Οι γονείς της  δεν ενθάρρυναν  την Anna να παίζει τένις για τη φήμη, αλλά για τα οφέλη του αθλήματος στην υγεία.
Τελικά, το τέννις δεν της έκανε καλό μόνο στην υγεία αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής της.
via