Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη

  
Όταν γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη, τότε σίγουρα πρόκειται για μια σπουδαία συναυλία. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, στο Θέατρο Badminton μια μουσική παράσταση, με πρωταγωνιστές πολλούς αγαπημένους ηθοποιούς.
 
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Κάκια Ιγερινού, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ο Λάκης Κομνηνός και η Εύα Κοταμανίδου. Επίσης ο Ηλίας Λογοθέτης, η Μπέσσυ Μάλφα, η Νατάσσα Μανίσαλη, καθώς και οι Όθων Μεταξάς και Ευαγγελία Μουμούρη.
 
Ο Μέμος Μπεγνής και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Μαριάννα Πολυχρονίδη και η Μαριέττα Ριάλδη. Τέλος ο Άκης Σακελαρίου, ο Δημήτρης Σταρόβας, η Ελένη Φιλίνη και η Άννα Φόνσου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, καθώς και οι Τάκης Χρυσικάκος, Δώρα Χρυσικού, είναι οι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου συνθέτη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο.
 
Η παγκόσμια ημέρα θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου.
 
Η συναυλία θα αποτελείται από μουσική, λόγο και εικόνα, καθώς θα προβάλλονται σκηνές από ταινίες, ενώ θα ζωντανεύσουν επί σκηνής, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες γράφτηκαν τα τραγούδια, όπως «Μέσα στα μαύρα σου μαλλιά», «Ένα δειλινό», «Στα περβόλια», «Το γελαστό παιδί», «Άνοιξε λίγο το παράθυρο», «Το Σεπτέμβριο θυμάμαι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Μαργαρίτα μαγιοπούλα» κ.α.