Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Καταξιωμένοι ηθοποιοί σε κακές ταινίες

Ο αναμάρτητος πρώτος το...Χρυσό Βατόμουρο βαλέτω, λέει μία σοφή ρήση και το Cosmo.gr επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κορυφαίος ηθοποιός του Hollywood που να μην πρωταγωνίστησε έστω σε μία κακή ταινία. Ιδού τα βασικότερα παραδείγματα.
Meryl Streep στο "Evening"
Η κάτοχος του ρεκόρ για τις περισσότερες οσκαρικές υποψηφιότητες έχει παίξει σε αρκετές αμφιλεγόμενες ταινίες. Ένα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα είναι η ταινία "Evening", η οποία παρά το εντυπωσιακό της cast, έλαβε πολύ κακές κριτικές.
Jack Nicholson στο "The Bucket List"
Η ταινία δίχασε τους κριτικούς αλλά γενικότερα έχει χαρακτηριστεί μία από τις κακές κωμωδίες του Nicholson, παρά το γεγονός πως υπήρχε χημεία με τον συμπρωταγωνιστή του, Morgan Freeman.

 
Morgan Freeman στο "Dreamcatcher"
Και μια που λέγαμε για τον Morgan Freeman, το "Bucket List" δεν ήταν η χειρότερή του, καθώς υπάρχει και άλλη, ακόμα πιο άθλια. Οι New York Times έγραψαν σε κριτική τους πως το "Dreamcatcher" είναι σαν "πέντε ή έξι κακές ταινίες μαζί."

 
Denzel Washington στο "John Q"
Η απελπισμένη προσπάθεια ενός πατέρα να εξασφαλίσει τη ζωτικής σημασίας εγχείριση για το γιο του δε συγκίνησε ούτε το κοινό, ούτε τους κριτικούς. Το σενάριο της ταινίας είναι αρκετά επιτηδευμένο και η σκηνοθεσία βρίθει από υπερβολές.

 
Dustin Hoffman στο "Little Fockers"
Η αρχική ταινία "Meet the Parents" ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και αγαπήθηκε από τους κριτικούς. Έπρεπε όμως να σταματήσει εκεί. Τα sequel, "Meet the Fockers" και "Little Fockers" αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των κριτικών και σίγουρα μπαίνουν στη λίστα με τις κακές ταινίες των Dustin Hoffman και Robert De Niro.

 
Tom Hanks στο "Larry Crowne"
Ο Tom Hanks έχει να πρωταγωνιστήσει σε αξιομνημόνευτη ταινία από την εποχή του "Ναυαγού". Η συγκεκριμένη ταινία χαρακτηρίστηκε άνοστη, βαρετή και απλοϊκή.

 
Cate Blanchett στο "Elizabeth: The Golden Age"
Στην πρώτη ταινία, όπου υποδύθηκε την βασίλισσα Ελισάβετ, η Cate Blanchett κέρδισε μία υποψηφιότητα για Oscar. Η δεύτερη ταινία αποδοκιμάστηκε από τους κριτικούς σαν μία από τις χειρότερες ιστορικές ταινίες όλων των εποχών.

 
Jane Fonda στο "Monster in Law"
Τί το θελε η Jane Fonda να πρωταγωνιστήσει σε ταινία με την Jennifer Lopez. Δεν ήξερε πως οι κινηματογραφικοί πειραματισμοί της pop star καταλήγουν σε τραγωδίες; Μία κριτική έλεγε πως Jane Fonda είχε πίστη στην υποκριτική. Πρέπει να την έχασε. Η ερμηνεία της στην ταινία είναι μια συλλογή από αντιδράσεις και από επιφωνήματα τα οποία έχουμε συνηθίσει σε κατώτερους ηθοποιούς."
Al Pacino στο "Jack and Jill"
Γιατί Al; Γιατί μας πίκρανες έτσι; Μα να συμμετέχεις σε ταινία με τον Adam Sandler; Και σε διπλό ρόλο μάλιστα; Ακόμα και εμείς που σε στηρίζουμε τόσα χρόνια, απογοητευτήκαμε...

 
Harrison Ford στο "Random Hearts"
Ποια Star Wars και ποιος Indiana Jones; Ο Harrison Ford μάλλον ξέχασε πως είναι να πρωταγωνιστείς σε δύο από τα πιο επιτυχημένα franchise ταινιών και δέχτηκε το ρόλο στην παραπάνω ταινία. Το "Random Hearts" χαρακτηρίστηκε και ως "πένθιμο πορνό"...
via