Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι τρεις «Βενετίες» της Ανατολής!

perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Τα σπίτια βρίσκονται σχεδόν μέσα στο νερό και η μετακίνηση των κατοίκων γίνεται με βάρκες, ενώ ρομαντικά γεφυράκια συμπληρώνουν έναν μικρό φυσικό παράδεισο σε κάθε περίπτωση. Τρεις πόλεις στην Κίνα αποτελούν καθεμία ξεχωριστά μια μικρή «Βενετία» της Ανατολής, για προφανείς λόγους: Διαθέτουν άριστο σύστημα καναλιών, τα νερά διατρέχουν τις κατοικίες και τα καταστήματα, γονδολιέρηδες μεταφέρουν κόσμο και πραμάτειες από το ένα σημείο στο άλλο και -το σημαντικότερο- ερωτευμένα ζευγαράκια ζουν τον απόλυτο έρωτα στα στενά περάσματα των καναλιών! Τρεις ονομαστές «Βενετίες» της Ανατολής παρουσιάζονται μπροστά σας και «δηλώνουν»…
πανέτοιμες να συναγωνιστούν αυτήν της Δύσης! Και τα πάνε -νομίζω- μια χαρά!
1. Wuzhen
Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Κίνας που… επιπλέουν στο νερό, καθώς η ιστορία της ξεκίνησε 2.000 χρόνια πριν, όταν οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Η πόλη καλύπτει μια έκταση 71,19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ μικρά γεφυράκια συνδέουν τις κατοικίες μεταξύ τους και πέτρινα μονοπάτια διευκολύνουν τη μετακίνηση.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 60.000 κατοίκους, εκ των οποίων μόνο οι 12.000 είναι μόνιμοι κάτοικοι. Το βασικό χαρακτηριστικό του Wuzhen, και ένας από τους λόγους που αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους, είναι ο έντονα παραδοσιακός του χαρακτήρας.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Η κατασκευή των σπιτιών, τα κανάλια σε όλο το μήκος, οι γονδολιέρηδες και τα διάφορων ειδών πλεούμενα,  συνθέτουν μία εκ των ωραιότερων πόλεων της Ανατολής για… ρομαντικούς και όχι μόνο!
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
2. Zhouzhuang
Είναι μία από τις διασημότερες «πλωτές» πόλεις στην Κίνα, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Suzhou, και αποτελεί -χωρίς υπερβολή- ένα από τα πλέον μαγευτικά μέρη στον κόσμο.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Το  Zhouzhuang έχει έντονο πολιτιστικό «υπόβαθρο», με εντυπωσιακά κτίρια και αρχαίες γέφυρες, που χρονολογούνται από την εποχή των δυναστειών Μινγκ και Κουίνγκ, ενώ θεωρείται σήμερα ως μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πλωτές πόλεις.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Γνωστή με την ονομασία «Βενετία της Ανατολής», η πόλη Zhouzhuang έχει όλα όσα χρειάζονται για να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τη «Βενετία της Δύσης»: Πλωτούς «δρόμους», γόνδολες, παραδοσιακές συνοικίες αλλά και ρομαντικές βαρκάδες, όπου ο γονδολιέρης είναι τις περισσότερες φορές ένας εξαίρετος… τραγουδιστης!
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
3. Tongli
Γνωστό στους ντόπιους και με την ονομασία Li Tong, η πόλη Tongli βρίσκεται στο νομό Wujiang, 30 χιλιόμετρα μακριά από το Suzhou, και αποτελεί την τρίτη «Βενετία της Ανατολής», καθώς απολαμβάνει σπουδαία φήμη σε όλη την Κίνα για τα όμορφα κανάλια του.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Επιπλέον, διακρίνεται για τα έντονα χαρακτηριστικά της ομώνυμης αρχαίας κινεζικής πόλης που μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει σε κάθε σημείο του, τα ιστορικά γεφύρια και τους περίτεχνους ναούς που ξεδιπλώνουν σε κάθε γωνιά την ιστορία αυτής της πόλης.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Τέλος, εντύπωση προκαλούν οι πολυτελείς κατοικίες με τις εντυπωσιακές αυλές καθώς και το καταπράσινο φυσικό τοπίο, προσδίδοντας ένα «ατού» παραπάνω στην πλωτή αυτή πόλη της Ανατολής!
via


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου