Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πιπινο-πανίδα της Ελλάδας

Η ανθρωπογεωγραφία της Ελληνίδας!

Η πιπινο-πανίδα της Ελλάδας
Τα γυναικεία είδη που ενδημούν στη χώρα και οι συνήθειές τους...

Πεομεζές ο Μεγαλόβυζος (Phallovoris Μagnomaestus)

Ενδημικό είδος όλης της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως της επαρχίας, συμπεριφέρεται ως αρπακτικό χρησιμοποιώντας το στήθος του και το μακιγιάζ για να προσελκύσει το ταίρι. Είναι κοινωνικό και κυνηγάει σε αγέλες. Έχει αναπτύξει δυνατή φυσιολογία πάνω από τη μέση, όπου είναι και το δυνατό του σημείο, καθώς υστερεί γενικά γραμμής και ιδιαίτερου κάλλους στο σώμα.
Ύψος: 1,50-1,65
Κώμη: συνήθως ξανθή, αλλά ποικίλει σε όλο το φάσμα
Ξέρει να μαγειρεύει; Ίσως
Ξέρει να το κάνει; Ίσως
Ο Μεγαλόβυζος δεν απειλείται με εξαφάνιση.

Καμπυλωτός ο Ήμερος (Inflecta Domesticus)

Δημοφιλές και πολυπληθές είδος, απαντιέται και οικόσιτο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στις αστικές. Είναι αποκλειστικά ημερόβιο, μη επιθετικό, φημίζεται για τη μετρημένη ομορφιά ή τα σωματικά προσόντα που κρύβει καλά κάτω από την καθημερινή εμφάνιση. Συχνά συγχέεται με τον ημιάγριο συγγενή του, τον Μεγαλόβυζο.
Ύψος: 1,60-1,72
Κώμη: καστανή-μελαχρινή, ανάλογα με τον βιότοπο
Ξέρει να μαγειρεύει; Ναι
Ξέρει να το κάνει; Ναι
Ο Καμπυλωτός δεν απειλείται με εξαφάνιση.

Πίπινος ο Ανορεξικός (Pipinus Anorexicus)

Γηγενής ή και αποδημητικός, ο Ανορεξικός συναντάται συνήθως σε κυριλέ αστικές περιοχές της Ελλάδας, σε κοπάδι ή κατά μόνας. Καμουφλάρεται σαν μοντέλο για να προσελκύσει κάποιο δυνατό ταίρι, συνήθως όμως είναι δύσκολος στο ζευγάρωμα, αφού αναγκάζει τα αρσενικά να μονομαχήσουν για πάρτη του. Φυσικός εχθρός του είναι ο Μεγαλόβυζος. Έχει μεγαλοπρεπή εμφάνιση και είναι το αγαπημένο είδος πολλών φυσιοδιφών.
Ύψος: 1,67-1,77
Κώμη: ξανθιά έως πολύ ξανθιά, σπανίως κόκκινη ή καστανή
Ξέρει να μαγειρεύει; Συνήθως όχι
Ξέρει να το κάνει; Συνήθως όχι
Ο Ανορεξικός δεν απειλείται, αλλά βρίσκεται σε σχετική σπανιότητα.

Πίπινος ο Κομψός (Pipinus Elegantis)

Το υποείδος αυτό του γένους Πίπινος αποτελεί μικρή μειονότητα σε όλο τον ελλαδικό χώρο, καθώς αποτελεί φοβερό δείγμα κάλλους και μαστίζεται από τη λαθροθηρία. Είναι είδος που κυνηγάει μόνο του, έχει πλούσια σωματικά χαρίσματα και μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν κάθε ανταγωνιστή, καθώς είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (κορυφαίος καταναλωτής). Μπορεί να ζήσει παντού και κάποιες φορές απαντάται και σε σπίτια απλών ανθρώπων, όπου καταλήγει εκεί τυχαία. Λέγεται ότι είναι μεγάλη τύχη να βρεις στο σπίτι σου έναν Πίπινο. Διατηρεί κάποια αντιπαλότητα με τον Καμπυλωτό, ο οποίος συχνά τον θεωρεί εισβολέα.
Ύψος: 1,60-1,75
Κώμη: αποχρώσεις του καστανόξανθου ή και μελαχρινή
Ξέρει να μαγειρεύει; Συνήθως όχι
Ξέρει να το κάνει; Άγνωστο, καθώς πολύ λίγοι το έχουν «πιάσει»
Ο Πίπινος ο Κομψός κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Κόμματος ο Ψαγμένος (Commatis Intellectualis)

Σπάνιο είδος κι αυτό, απαντάται συνήθως στον πυρήνα των αστικών κέντρων. Χρησιμοποιεί ιδιαίτερους κώδικες επικοινωνίας και έχει μια ελκυστική, εναλλακτική εμφάνιση. Είναι φυτοφάγο και βόσκει σε ιδιαίτερης μορφολογίας βοσκότοπους (θέατρα, βιβλιοθήκες, αριστερά στέκια, ψαγμένα cafe, εναλλακτικά γυράδικα). Όταν υπάρξει έλλειψη τροφής, μπορεί να κατέβει και σε κυνηγότοπους άλλων αρπακτικών, γεγονός που προκαλεί συχνά αψιμαχίες, συνήθως με τον Anorexicus.
Ύψος: μεγάλη ποικιλομορφία
Κώμη: ο ελληνικός (hellenicus) μελαχρινή και ο ευρωπαϊκός (europae) κόκκινη
Ξέρει να μαγειρεύει; Ηell no!
Ξέρει να το κάνει; Συνήθως όχι
Ο πληθυσμός του Κόμματου του Ψαγμένου απειλείται με εξαφάνιση.

Καυλοπαγίδα η Αθλητική (Altius Fortius)

Άλλο ένα αστικό-προαστιακό είδος που απαντάται κατά μόνας και χαρακτηρίζεται από μεγάλη αλτικότητα και ταχύτητα. Είναι πολυπόθητος μεζές, ιδιαίτερα για τα οπίσθιά του, που είναι πολύ δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα. Οι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι θέλει μεγάλη τέχνη για να καβαλήσεις ένα τέτοιο είδος. Είναι κυρίως ημερόβιο, κυνηγάει ωστόσο και τη νύχτα καμουφλαρισμένο.
Ύψος: μεγάλη ποικιλομορφία
Κώμη: κάτι σε σκούρο κότσο
Ξέρει να μαγειρεύει; Μεγάλη ποικιλομορφία
Ξέρει να το κάνει; Συνήθως ναι
Η Καυλοπαγίδα δεν απειλείται με εξαφάνιση.

Κοντοπούτανος ο Χαριτωμένος (Brevis Cutis)

Ίσως ένα από τα πλέον συχνά θηλαστικά στη χώρα μας, τυπικό είδος και του άστεως αλλά και της υπαίθρου, ο Κοντοπούτανος είναι το καμάρι του ελληνικού οικοσυστήματος. Εξημερωμένος αλλά και άγριος, κυνηγάει σε μεγάλες ή μικρές αγέλες και φημίζεται για το πολύ χαριτωμένο πρόσωπό του, το οποίο αντισταθμίζει το χαμηλό ή μέτριο ανάστημά του. Ως δραστήριο αρπακτικό, ανταγωνίζεται αλλά και συνεργάζεται με όλα σχεδόν τα είδη στη μάχη για επιβίωση. Κοντινός εξάδελφος του Καμπυλωτού, αν και λιγότερο εντυπωσιακός.
Ύψος: 1,45-1,60
Κώμη: συνήθως καστανή ή μελαχρινή
Ξέρει να μαγειρεύει; Μεγάλη ποικιλομορφία
Ξέρει να το κάνει; Συνήθως ναι
Ο Κοντοπούτανος δεν απειλείται με εξαφάνιση.


via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου